NRK Meny
Normal

Juryen fortsetter om skyldspørsmålet

Nokas-juryen kom til rettslokalene på Forus ved 8.30-tiden onsdag morgen for å fortsette drøftingene om skyldspørsmålet.

Nokas-juryen
Foto: Sigve Kvamsdal / NRK

40 spørsmål skal besvares med ja eller nei før juryen – fem kvinner og fem menn – på nytt tar plass i rettssalen for å kunngjøre resultatet. Kanskje kommer avgjørelsen i løpet av onsdag, kanskje ikke før torsdag eller fredag.

 Juryen, under ledelse av Henning Aastvedt, startet rådslagningene om skyldspørsmålet ved 12-tiden tirsdag, etter at lagdommer Daniel Lunde hadde holdt sin rettsbelæring.

Tvilsspørsmål

Drøftingene tirsdag pågikk i cirka fire timer før juryen avsluttet dagens arbeid. Klokka 16.15 ble jurymedlemmene kjørt til Atlantic hotell i Stavanger, der de har tilbrakt natten.

De vanskeligste spørsmålene for juryen er trolig om aktoratet har lagt fram tilstrekkelige beviser til å dømme Metkel Betew, Ikmet Kodzadziku, Alf Henrik Christensen og Thomas Thendrup for å ha vært med på Nokas-ranet den 5. april 2004. Betew hevder at han trakk seg en uke før ranet. De tre andre nekter at de har hatt noe med ranet å gjøre.

Dødsfølgen

Juryen må også vurdere om det er bevist utover rimelig tvil at William Pettersen allerede før ranet ble vervet til å frakte utstyr og ransutbytte fra Stavanger til Østlandet.

I tillegg til dette må juryen ta standpunkt til de omstridte spørsmålene om hvor mange av de 13 tiltalte som skal dele ansvaret for at Kjell Alrich Schumann skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland – og om medlemmene av ranslaget deltok i virksomheten til en organisert kriminell gruppe.

NTB