Nå kommer albumet til Elsa & Emilie

Den kritikerroste, unge duoen fra Haugesund platedebuterer i dag med albumet «Endless Optimism».

Elsa og Emilie

Elsa Søllesvik og Emilie Austrheim inviterer til konsert hjemme i Haugesund på lørdag.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Det blir kjekt å se om folk liker det eller ikke, og se litt anmeldelser, sier Elsa Søllesvik (18).

Hun og Emilie Haaland Austrheim (17) er to unge jenter fra Haugesund, som går under navnet Elsa & Emilie. De har skrevet låter og spilt sammen siden var 13 år.

I år har de hatt stor suksess med hitene «Run» og «Another day». De to siste årene har de kjørt frem og tilbake til studioet i Bergen for å spille inn plate, og i dag slippes den.

VG-lista, Rådhusplassen, Elsa Og Emilie

VIDEO: Se Elsa & Emilie fra VGlista Topp 20 i sommer.

«Endless Optimism»

Debutplata bærer navnet «Endless Optimism»

– Det er en samlebetegnelse. En litt ironisk tittel som kan vise til både de positive og negative sidene ved det vi prøver å formidle, sier Austrheim.

– Det handler om de forskjellige følelsene vi prøver å få fram i låtene våre. Vi skriver oftere om følelser enn om konkrete handlinger. Vi prøver å få fram følelsene vi sitter med når vi skriver, sier Søllesvik.

Sammen på Skeisvang

Når de ikke spiller konsert eller spiller inn plate går tenåringene på Skeisvang videregående skole i Haugesund. Musikklinja på skolen har fostret artister som Susanne Sundfør, Odin Staveland og Lido Lido, så Elsa & Emilie er ikke i noe dårlig selskap.

Elsa kommer opprinnelig fra Sunde i Kvinneherad, men møtte Emilie i Haugesund på byens kulturskole da de begge var 13. Siden det har de laget låter og spilt sammen.

– Noen ganger skriver jeg en sang alene, og noen ganger gjør hun det, sier Austrheim.

Og samarbeidet er tett, ofte og mye.

– Vi har lært oss å dele, og blir veldig ærlig med hverandre. Vi har lært å sette grenser og si «nå må du gå hjem» uten at den andre blir fornærmet, sier Søllesvik.

I dag slippes plata, onsdag spiller de i Oslo, torsdag spiller de i Stavanger og på lørdag er det konsert på hjemmebane i Haugesund.