Hopp til innhold

– Jeg skal komme tilbake som fotballspiller på toppnivå

Bryne-spilleren Marius Lode er utstengt i ett år etter at han ble tatt for å ha brukt ritalin i forkant av kampen mot Sogndal 13.mai.

Marius Lode

Bryne-spilleren Marius Lode er utstengt i ett år etter at han ble tatt for å ha brukt ritalin i forkant av kampen mot Sogndal 13.mai.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Det går ikke bare ut over meg selv, men og familien min, lagkameratene, venner, og ikke minst klubben min.

Det sa Marius Lode på en pressekonferanse torsdag. 22-åringen, som spiller i forsvaret på Bryne FK, har spilt 26 kamper for 1. divisjonslaget til nå denne sesongen.

– Dumt og naivt av meg

Ifølge Lode brukte han stoffet Ritalin foran en eksamen i mai. På pressekonferansen fortalte Bryne-spilleren at han to ganger tidligere hatt problemer med å konsentrere seg i forbindelse med eksamen.

Marius Lode Bryne

Marius Lode sier han skal komme tilbake som fotballspiller på toppnivå etter å ha sonet dommen på ett års utestengning.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg er utrolig lei meg for at jeg har gjort en så ubetenksom og uaktsom handling. Jeg innser at det er utrolig galt av meg. Jeg er lei meg for at jeg ikke har informert klubben og klubbens lege om bruken av denne medisinen på et tidligere tidspunkt. Jeg har aldri tenkt på at dette kunne være et brudd på idrettens lovgiving. Det er dumt og naivt av meg, sier Lode.

Marius Lode fikk et års utestngelse fra fotballen

Trist sak

Marius Lode kom til Bryne fra Frøyland før 2012-sesongen, og han er altså inne i sin fjerde sesong i rogalandsklubben.

Les også: Fitnessutøver: – Vanskelig å avdekke dopingbruk

– Dette er en trist sak for både klubben og spilleren, sier trener Gaute Larsen. Han overlot torsdagens trening til assistenten sin for å være med på pressekonferansen der nyheten ble offentliggjort.

Marius Lode har fjorten dager på å avgjøre om han vil anke straffen fra Norges Fotballforbund.

Streng straff

Lode sier han er innstilt på å ta konsekvensene av det han har gjort.

– Jeg tar sterkt avstand fra all bruk av ulovlige og prestasjonsfremmende hjelpemidler, og er selv veldig skuffet over å ha havnet i denne situasjonen, sier Bryne-spilleren.

Les også: Tysk landslagstrener blandes inn i dopinganklager

Lode synes straffen er streng. Han takker familien og klubben som han sier har støttet ham fullt ut.

– Det har vært utrolig avgjørende for meg, og gir meg en tro på at jeg skal komme tilbake, og gjennom den vanskelige tiden som nå ligger foran meg. Jeg skal komme styrket ut av dette, og jeg skal komme tilbake som fotballspiller på toppnivå, sier Lode.