NRK Meny
Normal

Kortreist melankoli

Artisten Tom Roger Aadland er inspirert av savn når han nå gir ut musikkvideoen til låten «Like til mi dør».

Kortreist melankoli med Tom Roger Ådland

Artisten Tom Roger Aadland er inspirert av savn når han nå gir ut musikkvideoen til låten «Like til mi dør». Foto/redigering: Thomas Mortveit

-Videoen og låten har en dobbelthet i seg. Det man kanskje kan kalle vemod med en feelgood-faktor, sier Aadland.

Han er kjent for sine melankolske tekster, og videoen formidler også denne stemningen. Men handlingen om et forhold som var, er ikke biografisk.

-Det er mer dette med å få frem følelsen av et tilbakeblikk med blandede følelser. De fleste kjenner seg nok igjen i det, sier Aadland.

Tom Roger Aadland

Tom Roger Aadland føler på savnet og melankolien via musikken.

Filmet utenfor stuevinduet

Hele videoen er filmet rett utenfor stuevinduet til Tom Roger Aadland på Tøyen i Oslo. Han elsker bydelen, og derfor ble det en naturlig plass å filme.

-Tøyen rommer så mye. Meditativ stillhet i den botaniske hagen, brokete butikkvinduer i Tøyengata, og trivelige bakgårder for dem som vil lete, sier musikeren.

Valgte sønnen

En av de to hovedpersonene i videoen, er hans egen sønn, Eirik Ørevik Aadland.

-Folk sier vi ofte er like av utseende, så jeg syntes det var artig å antyde et slektskap, eller en likhet mellom den unge mannen og den syngende fortelleren, sier Aadland.

Den andre aktøren i videoen er danseren Rikke Westerlund Lie fra Haugesund. Tom Roger Aadland har høstet strålende kritikker for sitt nye album «Rapport Frå Eit Grensehotell», og låten «Like til mi dør» er mye radiospilt.