Hopp til innhold

Konfirmantforeldrene hyller barna sine

– Det er fint at vi kan vise at kirken også kan være gøy, og ikke bare alvor, sier prest Terje Engstrøm. Han er også med og danser i kirka.

Konfirmantforeldrene hyller barna sine

GLADE FORELDRE: Musikkvideoen ble vist på en konfirmantfest som en overraskelse til 14- og 15-åringene.

Foto: Hjørdis Halleland Mikalsen

Hjørdis Halleland Mikalsen er mor til konfirmant Ruth på Finnøy, og fikk ideen om å lage videoen etter å ha sett forskjellige andre hyllestvideoer på YouTube.

– Jeg fikk en super respons fra presten og alle foreldrene. Vi samlet oss derfor i kirka og brukte noen timer der til å spille inn videoen. Det var gøy, for vi gjorde bare alt på impuls, sier Mikalsen.

Musikkvideoen ble vist på en konfirmantfest som en overraskelse til 14- og 15-åringene. Moren forteller at alle 14- og 15-åringene ble sjokkerte da de fikk se hva foreldrene hadde stelt i stand.

– Først satt alle med åpen munn, men etter hvert lo alle sammen. De synes det var veldig kjekt, sier hun.

Hyllesten spres på nettet

Etter at musikkvideoen er delt på nettet, har mange sett den.

– Det er helt sprøtt, siden dette er en amatørfilm. Dette var jo for å overraske ungene, så da får det heller være at vi ikke klapper helt i takt, sier hun.

Terje Engstrøm, som er prest i Finnøy kommune, synes musikkvideoen er helt topp.

– Videoen er laget av konfirmantforeldre på Finnøy. Det er en hyllest til barna deres for å vise hvor glad konfirmantene gjør foreldrene, sier han.

Glad for at kirka var innspillingssted

Presten synes det er spesielt kjekt at foreldrene valgt å lage musikkvideoen «Happy» i kirka.

– Det er fint at vi kan vise at kirken også er kan være gøy, og ikke bare alvor, sier Engstrøm, som også er med og danser.

– Hadde det vært mine foreldre hadde jeg vært kjempeflau, men dagens generasjon blir ikke så flaue. De synes det ble gøyere og gøyere utover i videoen. Alle lo, sier presten.