NRK Meny
Normal

FK Haugesund kom seg ikke unna bunnstriden

Haugesund klarte aldri å gi Aalesund real kamp om poengene da lagene møttes til bunnkamp i eliteserien lørdag. Vertene vant med komfortable 3-0.

Haugesunds Vegard Skjerve byttes ut av trener Jostein Grindhaug i eliteseriekampen mellom Aalesund o

Haugesunds Vegard Skjerve byttes ut av trener Jostein Grindhaug i eliteseriekampen mellom Aalesund og Ålesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

AaFK fikk ingen god start på årets eliteseriesesong. Først i den sjuende serierunden vant laget for første gang. Da ble Haugesund slått 2-1.

Laget fortsatte å slite, noe som gjorde at sesongen har blitt annerledes enn trener Jan Jonsson trolig så for seg. Men i det siste har det derimot sett lysere ut for sunnmøringene. Da Peter Orry Larsen satte inn 3-0 mot Haugesund hjemme lørdag var den tredje hjemmeseieren på fem kamper sikret.

Larsen økte ledelsen som Leke James og Fredrik Ulvestad (straffe) hadde gitt de oransje.

 Aalesunds Leke James (ved stanga) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund på Col

Aalesunds Leke James (ved stanga) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

SKAPTE FARLIGHETER

Haugesund skapte i enkelte perioder store farligheter foran Aalesund-målet, men fikk det ikke til å stemme i like stor grad som vertene gjorde. Blant annet hadde Geir Ludvig Fevang en heading i tverrliggeren like før pause. Også innbytter Nikola Komazec hadde en god mulighet alene med Sten Grytebust i annen omgang.

AaFK klatrer med trepoengeren opp på 21 poeng. Det har også Haugesund og Bodø/Glimt, men nordlendingene har en kamp mindre spilt. Sogndal innehar for øyeblikket omspillsplassen (14.-plass) med 20 poeng. Brann og Sandnes Ulf ligger under streken.