Hopp til innhold

Flere hundre møtte opp til gudstjenesten, under fjorden: – Nå går vi inn i en ny tid

Søndag var det duket for en helt spesiell samling, under fjorden. Rundt 400 deltok på gudstjenesten i Ryfylketunnelen, som åpnes for trafikk i desember i år – om alt går som planlagt.

Gudstjeneste i Ryfylketunnelen

GUDSTJENESTE I RYFYLKETUNNELEN: Jan Torrey Jensen, prest i Hundvåg menighet, står på scenen.

Foto: Jarl Anders Ruset Hjelle

Det er menighetene i Strand og på Hundvåg som sammen står bak arrangementet, som lokket mange ned til midten av tunnelen.

– Det er spennende, men samtidig krevende, å planlegge et slikt arrangement. Det er mange som er involvert i dette. Det blir nok første og siste gangen vi gjør dette her, så det er en helt unik mulighet, sier Martin Ivar Arnesen, sokneprest i Strand.

Martin Ivar Arnesen

MARTIN IVAR ARNESEN: – Det blir nok første og siste gangen vi gjør dette her, så det er en helt unik mulighet.

Foto: Jarl Anders Ruset Hjelle

Menighetene ønsket å arrangere gudstjenesten, for å symbolisere at tunnelen binder Stavanger- og Strand kommune sammen.

– Som å være på konsert i en katedral

I tillegg til gudstjenesten holdt Hjelmeland Storband konsert.

– Det var fantastisk å få være med på arrangementet her i dag. Det var et synlig eksempel på at nå kommer vi nærmere Strand, og at vi står sammen, sier Bjørg Tysdal Moe, varaordfører for Stavanger kommune.

Bjørg Tysdal Moe

BJØRG TYSDAL MOE: – Det var et synlig eksempel på at nå kommer vi nærmere Strand, og at vi står sammen.

Foto: Jarl Anders Ruset Hjelle

Hun legger til at det var som å være på en konsert i en katedral, og det sier ordfører Irene Heng Lauvsnes for Strand kommune seg enig i.

– Det var god akustikk, og et fint konsertlokale. Denne gudstjenesten ga en fantastisk følelse av at ting er ferdig, og at vi går inn i en ny tid, sier Lauvsnes.

Irene Heng Lauvsnes

IRENE HENG LAUVSNES: – Denne gudstjenesten ga en fantastisk følelse av at ting er ferdig, og at vi går inn i en ny tid.

Foto: Magnus Stokka

Spesielt lokale

Den 14,3-kilometerlange tunnelen er verdens lengste og dypeste tunnel. Et spesielt lys er derfor montert på veggene, for å ivareta sikkerheten til trafikantene.

– For å bryte til med monotonien i en så lang og rett tunnel, så er det lagt en spesiell belysning i hvert av tunnelløpene. I tillegg til at dette øker sikkerheten, får trafikantene seg en fin opplevelse, sier prosjektleder Gunnar Eiterjord for Ryfylketunnelen.

Gunnar Eiterjord

GUNNAR EITERJORD: – I dag er vi her for å sørge for at sikkerheten rundt arrangementet blir ivaretatt, og vi synes det er kjekt å få bidra med at gudstjenesten ble en realitet.

Foto: Jarl Anders Ruset Hjelle

Da menighetene kom med et ønske om en gudstjeneste i tunnelen før den åpnet, ga Statens vegvesen grønt lys.

– I dag er vi her for å sørge for at sikkerheten rundt arrangementet blir ivaretatt, og vi synes det er kjekt å få bidra til at gudstjenesten ble en realitet, sier Eiterjord.