NRK Meny
Normal

Ny direkterute fra Sola til Houston

Den nye rutetilbudet skal være klar før oljemessa ONS i august. Det blir plass til 44 passasjerer på business-flyene.

Houston-kake

SAS avslørte nyheten om en direkterute fra Stavanger Lufthavn Sola til Houston i Texas på et pressemøte i formiddag.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Det har lenge vært snakk om at Stavanger Lufthavn Sola burde hatt en direkterute til Houston i Texas. Nå blir det en realitet.

Det var konserndirektøren i SAS, Eivind Roald, som selv avslørte nyheten på et pressemøte på Rica Airport Hotel Sola i formiddag.

– Den første flyvningen er 20. august, altså før oljemessen ONS (Offshore Northern Sea) starter. Det er viktig for oss å vise at vi er aggressive på å få dette i gang og opprette en skikkelig forbindelse til oljenæringen i USA, sier Roald til NRK.

Stort næringsgrunnlag

I fjor gjorde SAS undersøkelser som viser at omtrent 70.000 mennesker flyr fra Skandinavia til Houston hvert år. Av de kommer omtrent 15.000 fra stavangerområdet.

– Det er en begivenhetsrik dag for SAS og for hele stavangerregionen. Dette har vi jobbet for lenge, sier konserndirektøren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I dag lanserte SAS direkterute mellmo Stavanger og Houston.

SE VIDEO: Leif Johan Sevland, sjef for oljemessa ONS, er veldig glad for den nye direkteruten til Houston.

Flyruten er lagt til rette for oljebransjen. Det blir avganger fra Sola klokken 16.00 på alle dager utenom lørdager, og det vil kun være plass til 44 passasjerer på flyene.

Business class-billetter

– Vi har gode forbindelser fra andre byer, så Stavanger blir en «hub» til Houston fra Aberdeen, København, Oslo og andre byer, sier Roald.

Prisnivået vil han ikke gå ut med riktig ennå.

– Det blir konkurransedyktige billetter på business class.