Hopp til innhold

- Ingen rasister i våre gater

Det var høy temperatur da folk fra SOS-rasisme demonstrerte mot anti-islamister i Stavanger.

Anti-islamister

Det oppsto litt knuffing da demonstrantene fra SOS-rasisme gikk bort til SIAN-folkene for å fortelle dem hva de synte om markeringen deres.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Et femti-talls personer var møtt fram for å protestere da organisasjonen "Stopp islamiseringen av Norge" (SIAN) hadde stand i Stavanger sentrum lørdag ettermiddag.

Da SIAN-lederen Arne Tumyr holdt appell, ble han kraftig overdøvet av demonstranter fra SOS-rasisme som ropte slagord som "Ingen rasister i våre gater".

Ifølge nettsiden til "Stopp islamiseringen av Norge" er det nå etablert en gruppe som på sikt vil opprette en lokalavdeling av SIAN i Stavanger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anti-islam

Demonstrantene klarte å overdøve SAIN-leder Arne Tumyr da ha fremførte sitt budskap i Nygaten i Stavanger lørdag ettermiddag.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

På plakatene til SIAN-aktivistene var budskapet blant annet "Islam er diktatur, vold og krig", mens motdemonstrantene bar slagord mot det de mener er muslim-hetsen i Norge.

Det oppsto litt knuffing da demonstrantene fra SOS-rasisme gikk bort til SIAN-folkene for å fortelle hva de synte om markeringen deres.

Anti islam

Et femti-talls personer var møtt fram for å protestere da organisasjonen 'Stopp islamiseringen av Norge' (SIAN) hadde stand i Stavanger sentrum lørdag ettermiddag.

Foto: Tom Edvindsen / NRK