Biljakt endte i sjøen - mann sendt til sykehus

Sjåføren som stjal en bil på Universitetssjukehuset i Stavanger, kjørte i sjøen i Jåttåvågen. Nå er mannen sendt tilbake til sykehuset med ambulanse.

Biljakt endte i sjøen

HENTET OPP: Mannen som stjal en bil og ble forfulgt av flere politibiler, kjørte i sjøen i Jåttåvågen.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

En 38 år gammel mann havnet i sjøen ved Jåttåvågen etter en bilforfølgelse i dag.

– En mann som stjal en bil på Stavanger Universitetssjukehus nektet å stoppe for politiet. Flere politibiler var på jakt etter bilen, og da han kom til Jåttåvågen kjørte han i sjøen, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.09 i dag. Den gikk ut på at en mann på Tasta bar på en kniv og var blodig, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet var kjapt på stedet og fikk kontroll på personen. Mannen ble overtatt av helse og fraktet til legevakten av ambulanse.

Truet til seg bil

biljakt endte i sjøen

Tilstanden til mannen er alvorlig.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Da mannen ankom legevakten, klarte han å rømme derfra, og truet til seg en bil i parkeringshuset utenfor Stavanger universitetssjukehus (SUS), og kjørte fra stedet.

Da politiet fikk melding om dette tok de opp forfølgelsen. Flere politibiler fulgte etter mannen. Den kontrollerte bilforfølgelsen gikk fra Hillevåg til Mariero, over Vaulen, mot Hinna, før den til slutt endte i sjøen ved Jåttåvågen for 38-åringen.

Politiet tilkalte dykkere fra Rogaland brann og redning.

– Mannen ble hentet opp av dykkerne og fikk livreddende hjelp på stedet, sier Andersen.

Han ble fraktet med ambulanse til SUS. Tilstanden hans stabil, men han er kritisk skadet, ifølge sykehuset.