Baasland-hytta solgt

Hytta utenfor Kristiansand gikk for prisantydning.

Hytta til Ernst og Bodhild Baasland på Flekkerøya
Foto: Finn.no

Ernst og Bodhild Baaslands hytte på Sørlandet ble mandag solgt for 3,1 millioner kroner.

Den 133 kvadratmeter store hytta på Flekkerøya utenfor Kristiansand gikk dermed for prisantydning, melder Rogalands Avis' nettutgave.

Stavanger-biskop Ernst Baasland og hans kone Bodhild Baasland fikk store økonomiske problemer etter at de tok opp store millionlån på vegne av sin sønn Bjarte Baasland. Sønnen har innrømmet å ha spilt bort millionene på nettspill.

Kamp om fordelingen av pengene

Salgssummen på 3,1 millioner er det eneste som finnes av midler i de to konkursboene til ekteparet Ernst og Bodhild Baasland.

Kampen vil nå stå om hvordan pengene skal fordeles. 13 jurister er involvert i saken .

Da biskop Ernst Baasland gjennom sin advokat Atle Helljesen anket konkurskjennelsen ble det kjent at biskopen krever 83 prosent av salgssummen.

Det skal ha fått flere av juristene og kreditorene som er involvert i saken til å reagere. Både fordi det vil bety at boet til Bodhild Baasland får mindre penger til fordeling, men også fordi biskopen tidligere bare skal ha gjort krav på halvparten av midlene.

Fordelingene av midlene vil i første rekke være en sak mellom bobestyrerne i de to boene, advokat Tor Haver og Per T. Sekse.

Advokat Tor Haver og advokat Per T. Sekse

Advokat Tor Haver og advokat Per T. Sekse i den første skiftesamlingen etter at kravene var levert inn i boet.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK