- Barn med handikap koster for mye

 Barn med handikap bør ikke fødes, mener Frp-politiker Rogaland, Charlotte B. Finnesand.

Charlote B. Finnesand
Foto: Frp

I et leserinnlegg i Stavanger Aftenbladet skriver Charlotte B. Finnesand  at det er forkastelig å bevisst bære fram barn med handikap til verden, og at samfunnet ikke har råd til å det.

Leder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede i Rogaland, Jens Petter Gitlesen, er forarget over Frp-politikerens  utspill.

Han sier det er første gang at samfunnsøkonomiske argumenter er brukt som en oppfordring til å velge ikke å bære fram et handikappet barn.

Forskrekket

- Det er ikke et sivilisert argument, sier Gitlesen. Jeg er forskrekket over et slikt menneskesyn.  Vi har aldri vært så rike som nå, og vi har hatt råd til dem til nå.   Dessuten må det være vondt for voksne folk med Downs syndrom å lese avisene om dette.  Jeg har ikke ord......sier Gitlesen.  

Stavangers ordførerkandidat i Frp, Trond Birkedal, er målløs over Finnesands uttalelser. 

- Ikke Frp-syn

- Dette er i hele tatt ikke et standpunkt Fremskrittspartiet har, sier han.  Det går ikke an å bruke samfunnsøkonomiske argumenter for å si at noen barn ikke er ønsket i verden.  Det er viktig for meg å presisere at hennes mening ikke har noe med Frp-politikk å gjøre, sier han.

 

 

 

Flere nyheter fra Rogaland