Hopp til innhold

Ekkos Kirsti Kraft

Her er hemmeligheten bak den populære podkasten KRAFT – og kvinnen som står bak.

Ekkos Kirsti Kraft gir deg podkasten om livet ditt
Foto: Jørn Veberg / NRK

1. Hva engasjerer deg mest akkurat nå?

– Å utvikle min egen NRK Podkast , med navnet KRAFT. Her kaster jeg meg over alle temaene vi liker å snakke med interessante venner om på fest. Men noen ganger viser det seg jo at venner ikke er så kloke og interessante. Denne podkasten er for deg som vil videre. Og det som er det morsomme er at KRAFT når fram til de helt unge lytterne. Mange hører radio bare "On demand".

2. Hva inspirerer deg?

– Samtaler jeg overhører, ansikter som endrer seg, doble budskap, dilemmaer folk står i, kontrastfylt vær, mennesker som overrasker meg.

3. Hva stresser deg?

– Kontorarbeid og kø på Ring 3.

4. Hva er ditt favorittradioprogram foruten ditt eget?

– Det jeg hører mest trofast på er Salongen . De er kronisk positive mot alle gjestene sine, og det fører til mye spennende! Virkelige møter, og ikke avhør. For da blir folk fort kjedelige.

5. Hva var det siste du delte på Facebook?

– En utrolig nydelig film om forskjellen mellom empati og sympati. For det er ikke det samme, skal jeg si. (mer på podkasten KRAFT)

6. Tror du det finnes tradisjonelle journalister om 30 år?

– Om 30 år er det meste snudd på hodet, så hold på hatten!

7. Fortell om en hendelse som gjorde at du tenkte «Jeg har verdens beste jobb»?

– Jeg har flere ganger fått reise på reportasjeturer for å lage saker om USA. På godt og vondt. Var i Sandy Hook to år etter en stor skolemassakre, og spurte hva de hadde gjort for å hele en bygd fra et mareritt. Jeg har vært blant de mest kristenkonservative Trump-tilhengerne og funnet ut at en del av dem har norsk avstamning. Jeg har sett hvor vanskelig det er å være ateist i USA. De snakker om å «komme ut av skapet som ateist». Og alle du møter vil snakke med deg. Man skulle tro de lærte seg å snakke i «one-linere» på skolen. Det amerikanske samfunnet er det beste og det verste – og man bli aldri helt klok på det.

NRK Radio - Kristenfundamentalisme i Norge og USA

8. Flaueste radioøyeblikk?

– Jeg hadde ikke slått på opptakeren, han trodde han var på lufta. Jeg oppdaget det på slutten av intervjuet og latet som ingenting. Jeg sa «tusen takk», og forsvant fra bygda. Det var ordføreren i Sortland. Håper ikke han ser dette...

9. Hva ville du gjort hvis ikke du jobbet i NRK?

– Noe viktig, noe som gjorde en forskjell. Kunne vært veldig mye. Da kunne man vært en aktør og blitt intervjuet om meningene sine.

10. Hvis du fra øverste hylle kunne valgt en mentor i livet ditt – hvem ville det vært?

– Er det nå jeg skal si Jesus?