Vil nå flere klassisk-interesserte

Lyttere vil merke store endringer på NRK Klassisk gjennom vinteren og på nyåret. De første endringene kommer allerede fra 7. november.

Ring inn musikken / Inn i musikken

Torun Torbo og Mari Lunnan er programledere for NRK Klassisk.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Hele 14 prosent av befolkningen sier de er interessert i klassisk musikk. NRK Klassisk legges om og styrkes for å nå disse med mer og variert programinnhold.

- Vi skal ha mer dialog med publikum, mer samarbeid med musikk-aktører fra hele landet, og et større programtilbud, forteller kanalsjef Ragnhild Veire. Nå samles klassisk-kompetansen i NRK Radio under hennes ledelse.

- Radio er best når levende mennesker med kunnskap og formidlingsevne presenterer musikk for deg. NRK Klassisk blir nå et større og mer mangfoldig hjem for klassisk musikk i NRK, sier Veire.

Fellesskap og følelser

Ring inn musikken går fra å sendes én til fem ganger i uka. Publikum skal få mer av programmet de liker aller best. Selv om musikk aldri har vært så tilgjengelig som nå gjennom for eksempel musikktjenester på nett, er programmet med lytterønsker det mest populære programmet på NRK Klassisk.

- Det er et behov for å dele musikkopplevelser. Ofte ligger det en sterk personlig historie bak et ønske. Musikk er følelser og minner, sier programlederne Mari Lunnan og Torun Torbo. De får også daglig besøk i studio av en kunnskapsrik gjest som vil gå i dybden på ulike temaer. Første sending med nye Ring inn Musikken blir mandag 7. november.

Her er flere av endringene som kommer:

Mer journalistisk innhold: en dobling av presenterte sendinger og nye programserier
Nytt direktesendt program – klassisk morgenradio med nyheter og aktualiteter
Hele verk og konserter hver kveld mot én gang i uka før
Hele operaer hver lørdag, inkludert en ekstra time med operainnføring samt live-overføringer fra The Met i New York.

Slik kan du lytte til NRK Klassisk

NRK Klassisk var NRKs første DAB-kanal. Neste år blir alle NRKs kanaler utelukkende digitale, for da slutter NRK å sende på FM. Kanalen vil fra 11.januar 2017 få enda bedre distribusjon. Du kan også lytte til NRK Klassisk via TV og nettradio. Les mer om digitaliseringen.