Hopp til innhold
Info fra NRK

Her er norsk designs fremtid

Med en ny dokumentarserie om norske designstudenter tar NRK ung virkelighet og norsk design på alvor.

Sju unge mennesker med bildegrafikk: This is it

THIS IS IT - DESIGNERDRØMMEN: Eldbjørg Sved Skottvoll, Aleksander Sahr, Elnaz Gargari, Sigurd Braathen Dalen, Alva Brosten, Lars Terje Gudem Hansen og Thalia Steffensen. NRK følger sju unge, norske designerspirer i sin nye serie.

Foto: / NRK

Siden høsten 2016 har NRK vært i produksjon med serien «THIS IS IT». Den handler, om unge mennesker med store muligheter og et indre forventningspress. Og den handler om norsk mote i en spennende fase full av nytenking, nysatsinger og selvtillit.

– Det er enormt modig av disse unge designerne å slippe oss så tett innpå dem i denne sårbare fasen, hvor både den kreative drømmen, men også selve livet står på spill, sier regissør Christian Scharning.

Smilende, mørkhåret kvinne på catwalken

DESIGNSPIRE: NRK følger sju studenter fra KHIO. Elnaz Gargari er en av dem. Hun ble tatt ut til talentkonkurransen Designers Nest under Copenhagen Fashion Week høsten 2017, hvor hun som første norske noensinne vant 1. plass.

Foto: Simen Øvergaard

Usikker fremtid i vente

Gjennom åtte episoder følger NRK sju unge designerspirer fra Kles- og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

– Det er uhyre vanskelig å komme inn på dette studiet, og en høyst usikker fremtid venter designspirene i det «virkelige livet» etter endt utdanning, sier Scharning.

Overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet er tøff for de fleste, og for flere rommer denne tiden dyp eksistensielle kriser.

– Disse studentene jobber med de store spørsmålene: Hvem er jeg? Hvordan vil jeg leve mitt liv? Å få lov til å lage TV om nettopp dette har vært dypt givende på så mange plan.

En gjeng løfter glass foran Kunsthøyskolen i Oslo

KUNSTHØGSKOLEN I OSLO: NRK følger studentene Alva Brosten, Elnaz Gargari, Eldbjørg Sved Skottvoll, Sigurd Braathen Dalen, Lars Terje Gudem Hansen, Aleksander Sahr og Thalia Steffensen på Kles- og kostymedesign.

Foto: Simen Øvergaard

Følger studenter i over ett år

«THIS IS IT» følger studentene fra det siste semesteret på skolen og over ett år inn i fremtiden. Kommer de til å greie å fullføre sin Bachelor, og hva venter dem av muligheter, skuffelser, mestringer og livserfaringer i perioden etter endt utdanning?

– At norsk mote samtidig når nye høyder, gjør at dette er en serie som vi er sikre på at folk vil ha, sier Scharning.

Serien er en av NRKs storsatsinger i den unge målgruppa våren 2018 og har premiere på NRK TV 2. april og på NRK1 4. april.