Hopp til innhold
Info fra NRK

Skal lede Melodi Grand Prix 2022

Det nærmer seg lysere tider og vinterens vakreste eventyr - Melodi Grand Prix 2022. Programledere for de seks direktesendingene er Annika Momrak, Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh.

Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva, programledere Melodi Grand Prix 2022.

Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva skal lede oss gjennom seks lørdager med direktesendt MGP-show.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

«Lørdagskongen» Kåre Magnus Bergh skal lede Melodi Grand Prix for åttende gang. Denne sesongen får han følge av to nye MGP-programledere; Annika Momrak og Mikkel Niva.

Debuterer

- Jeg er helt i ekstase! sier Annika Momrak. - Dette blir min debut som programleder på direktesendt TV, og det er så sykt fett at jeg får lov til å bare kaste meg ut i det! Kred til NRK for å satse på oss unge. Heldigvis har jeg to av Norges dyktigste programledere ved min side, Mikkel og Kåre Magnus. Jeg føler meg utrolig heldig som skal få gjøre dette sammen med to stykker jeg ser så opp til!

Annika Momrak (22) er en profilert youtuber og blir nå tidenes yngste MGP-programleder. Annika er mest kjent for å være en del av humorkollektivet NRK 4ETG, men har også vært en synlig profil i andre sammenhenger. Hun var med i første sesong av «Ikke lov å le på hytta» på VGTV, har deltatt i «Spårtsløpet» fra samme mediehus og har i høst fått prøvd seg i flere øvelser i NRK TV-serien «Gym».

Vant MGPjr i 2013

- Jeg elsker musikk, glitter og glam, så dette er helt midt i blinken! Nå er det også snart 9 år siden jeg selv startet min egen lille seilas i denne bransjen på scenen i Melodi Grand Prix junior. Sånn sett føles det litt som en ring som sluttes når jeg nå skal få være med å styre skuta i voksen-MGP, sier Annika Momrak.

Sammen med bandet Unik 4 gikk hun helt til topps i MGPjr i 2013 med låten «Så sur da».

-Det er veldig mye ved dette som er helt nytt for meg, for eksempel finner jeg det ekstremt utfordrende å gå elegant på høye hæler. Men jeg har allerede vært en målrettet tur nede på gymrommet i kjelleren på NRK og trent legger, så det skal ikke være noen tvil om at jeg tar jobben på det fulleste alvor. Jeg leker ikke Grand Prix, avslutter Annika.

Mikkel Niva

Mikkel Niva (33) er en rutinert programleder og medieprofil som har gjort mye forskjellig i løpet av få år. På CV-en har han blant annet NRK-programmene «Kvelden før kvelden», «TV-aksjonen», «Maestro», «Sommeråpent» og «MGPjr». Han har hatt stor suksess med Norges mest populære podkast, «Friminutt med Herman og Mikkel», og hatt en sentral rolle i Gullrute-vinneren «Førstegangstjenesten». Han har også deltatt i humorprogrammet «Brille» på TVNorge, samt «Alt er lov» og «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2.

- Jeg blir fort revet med så jeg ser for meg at jeg kan tilføre en god dose med kraftig engasjement. MGP er jo alltid veldig gøy fra start til slutt, men for våre kjære artister også en god dose alvor. Det er jo i tillegg til å være norges største fest også en ganske tøff konkurranse hvor man ryker like fort ut som man kom inn. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å sørge for at de minuttene de får på scenen skal bli så gode som overhodet mulig, sier Mikkel Niva.

Mikkel har sett nesten hver eneste sending siden han var liten og har Rybakåret som sitt aller sterkeste minne:

- Hele Oslo kokte husker jeg. Jeg satt på trikken på vei ned til sentrum for å feire. Folk hang fra taket som vugget i takt til Fairytale. Unge som gamle. Hele Norge var nok litt i bakrus dagen derpå den helgen.

Slik blir Melodi Grand Prix 2022

Ved siden av to nye programledere blir det flere endringer neste år. Den store musikkfesten vil bestå av fire delfinaler, «Sistesjansen» som skal gå live, og som alltid avrundes det hele med en gigantisk fest av en direktesending hvor årets vinner skal kåres.

Artist- og låtslipp 10. januar

Neste år blir det kun én lansering av artister og låter. Programledertrioens første opptreden sammen, blir derfor under en direktesendt presselansering 10. januar. Her blir det kjent hvilke 21 artister og låter som skal delta i Melodi Grand Prix 2022. Alle låtene slippes i strømmetjenestene samme ettermiddag.

Fire delfinaler

Den første av fire delfinaler går av stabelen lørdag 15. januar kl 19.50.

Det er fire artister som skal konkurrere om en finaleplass i hver delfinale. Artistene må først kjempe seg gjennom to dueller. Hvem som møter hvem i duell blir trukket samme uke. Det er publikum som avgjør hvem av de to duellantene som går videre til den avgjørende gullduellen.

Forhåndkvalifiserte artister

Av årets 21 artister er fem forhåndskvalifiserte til finalen. Disse er plukket ut av en fagjury. Hver lørdag skal en av dem opptre med sin låt under en delfinale. Den femte forhåndskvalifiserte artisten opptrer under «Sistesjansen» lørdag 12. februar.

«Sistesjansen» - den siste finalebilletten

«Sistesjansen» ble innført under MGP 2021 og videreføres i 2022 med noen endringer.

Mandag 7. februar skal de 12 artistene som ble slått ut gjennom de fire delfinalene, bli til fire artister. Dette foregår i en sending som går direkte på NRK1 og P1 og er basert på de 12 opptredenene fra de fire delfinalene.

De fire artistene som får flest publikumsstemmer går videre til «Sistesjansen» lørdag 12. februar. Her opptrer de med låten sin på nytt og konkurrerer om den aller siste finalebilletten.

Denne kvelden skal den siste av de fem forhåndskvalifiserte artistene opptre med sin låt.

Finale med ti finalister 19. februar

Den store finalen i Melodi Grand Prix består av 10 finalister og går av stabelen lørdag 19. februar. Vinneren skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Torino i mai.