Salmesang minutt for minutt

Når det nærmer seg advent, skal norske kor synge salmer uavbrutt i nesten tre døgn på NRK2. Prosjektet heter «Salmeboka fra perm til perm». Korene skal fremføre 899 salmer fra den nye salmeboka. Det hele blir 60 timer direktesendt TV fra Vår Frue kirke i Trondheim og fra flere andre steder i landet.

Vår Frue kirke, Trondheim

Kirkesangere fra hele landet samles i Vår Frue kirke i Trondheim for å framføre salmeboka fra perm til perm.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Salmene er hele Norges kulturarv og har vært sunget i generasjoner, sier kringkastingssjef Thor-Gjermund Eriksen. – Vi håper kor og sangere fra mange forskjellige steder vil stille opp når vi om kort stund går ut med invitasjon om å delta. NRK ønsker med prosjektet også å vise fram bredden i kultur-Norge, hvor ikke minst korsang er sterkt rotfestet i byer og grender. Salmene betyr mye for folk, så dette ser vi fram til, sier Eriksen.

Den nye salmeboka som nå skal synges fra begynnelse til slutt, ble tatt i bruk i advent i fjor. Den har et rikt innhold med tekster på samisk, kvænsk og engelsk. Her har også sanger av Alf Prøysen fått plass.

«Salmeboka fra perm til perm» er et samarbeid mellom NRK, korbevegelsen i Norge og Kirkerådet, som har utgitt salmeboka.

Vår Frue kirke i Trondheim stiller kirkerommet til rådighet for korsangere fra hele landet. Prosjektet har også som mål å engasjere flere kirker fra nord til sør i denne maratonsendingen.

For mer informasjon, kontakt:
Petter Ingholm Gustavsen, prosjektleder NRK: 95707566

Sigrid Gjellan, regionredaktør NRK Trøndelag: 95081116