NRK Meny
Normal

Walkabout (6:9)

Uke 14 NRK1 onsdag 2. april kl 21.40.

I et anfall av overmot får Nils en idé om å hjelpe Gazas isolerte kunstnere til å nå ut til et større publikum. Sammen med Ronny bestemmer han seg for å smugle 42 kunstverk forbi væpnede vakter og gjennom illegale tunneler ut av Gaza.

Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen

Walkabout: Disse kunstverkene er malt av palestinske kunstnere. Nils og Ronny fyller taxien og er klare for å smugle bildene ut av Gazastripen.

Foto: Nils og Ronny AS

Alvoret blir fort et faktum når den vaklende planen skal settes ut i livet.

Håpløst antrukket i lysegrå dresser og gå-bort sko, i et av verdens mest intense konfliktområder, går Nils og Ronny gatelangs for å møte folk.

De viser oss livet bak bombing, steinkasting og rasende menneskemengder. Vi blir med dem der folk bor og lever.

Om serien

Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen
Foto: Nils og Ronny AS

Nils og Ronny er klare med en ny sesong av Walkabout. Mange år etter at de sist jobbet sammen legger de nå ut på sin mest ambisiøse reise noensinne. I ni programmer følger vi dem gjennom Colombia, Gaza, England og USAs Rust Belt på jakt etter det ukjente.

Nils og Ronny søker ikke de medievante eller trente intervjuobjektene. I direkte og usminkede situasjoner med vanlige folk langs veien, utfordres etablerte sannheter og fastlåste forestillinger. Med sin særegne blanding av humor og alvor engasjerer, underholder og til tider provoserer de.

XML-Utgave