Hopp til innhold

Verdens beste skijenter (7:7)

Uke 8 NRK1 tirsdag 17. februar kl. 20.15

Vi er kommet til veis ende i serien om jentene på det norske skilandslaget. Den siste episoden skal handle både om dem som sliter med å lykkes, og om dem som når sesongens store mål - å bli tatt ut til VM i Falun.

Verdens beste skijenter

Marthe Kristoffersen har opplevd mye motgang i sin skikarriere.

Foto: Globus Media

Hvordan klarer verdens beste skijenter å opprettholde motivasjonen og stå på-viljen, selv når resultatene uteblir, gang på gang?

I denne episoden blir vi ekstra godt kjent Marthe Kristoffersen, løperen som i 2009 var et like stort stjerneskudd som Therese Johaug. Etter en katastrofal ankeretappe under VM i Liberec i 2009 har hun aldri klart å reise seg igjen.

Marthe har siden da slitt i motbakke. Hun har vært gjennom en vanskelig periode med kyssesyke og aldri helt truffet formen foran store mesterskap. Vi er med henne til idylliske Meråker og italienske Val Senales, der hun prøver å prikke inn formen foran årets sesong. En sesong der hun kanskje kan få sitt etterlengtede vendepunkt.

I siste sending av "Verdens beste skijenter" oppsummerer vi reisen som startet i sommer og ender opp på Røros, der laget til VM i Falun blir tatt ut. Hvem får være med? Hvem må bli igjen hjemme?

Om serien

Jentene på det norske langrennslandslaget er hele Norges favoritter. Men hvor godt kjenner vi dem egentlig? I en serie på sju episoder kommer vi tett på skijentene på trening, på samlinger og i privatlivet med familie og venner.

I serien følger vi alle de 11 jentene på landslaget fra juni 2014 fram til nyåret 2015, da de får vite hvem som er tatt ut til Ski-VM i Falun. Det er sesongens store mål for dem alle, men hvem av dem får være med?

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i dag de største stjernene, men de andre følger tett bak: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem.

Serien er laget av Globus Media, som også står bak «Sirkus Northug».