Hopp til innhold

Vi lover et helvete

En klimaskeptiker og en miljøaktivist forelsker seg dypt på tross av forskjellig politisk ståsted og ulik kulturell bakgrunn. Kan disse to verdener forenes?

En klimaskeptiker og en miljøaktivist forelsker seg dypt på tross av forskjellig politisk ståsted og ulik kulturell bakgrunn. Kan disse to verdener forenes?

VI LOVER ET HELVETE: Tilsynelatende harmoni, men under overflaten ulmer identitetskamp, klimakamp og en opprørende gruvekonflikt. Aili Kristine Kalak Eira og Sigurd Kornelius Lakseide er hovedrolleinnehavere i vårens store kjærlighetsdrama fra NRK.

Daniel (Sigurd Kornelius Lakseide) og Elin (Aili Kristine Eira) møtes helt tilfeldig og blir stormforelsket.

Når de oppdager at de står på hver sin side av en identitetskamp og en opprivende gruvekonflikt i Utfjord i Finnmark, da blir det problemer.

Daniel er arbeidsledig og trenger jobben i gruva for å ta vare på sin mor og penger til diesel for å komme seg rundt. Elin er reindriftssame og kjemper for å bevare beitemarkene til familien.

En ung kvinne med langt hår og strikkagenser, sittende på en snøscooter, ser smilende opp på en ung mann i mørkt, som titter smilende tilbake på henne.

Elin (Aili Kristine Eira) og Daniel (Sigurd Kornelius Lakseide) møtes helt tilfeldig og blir stormforelsket.

Foto: Max Emanuelson / Fenomen/NRK

De er villige til å ofre alt

Til tross for den tilsynelatende umulige situasjonen klarer de ikke slutte å tenke på hverandre, og de kjemper for å konfrontere sine fordommer og forstå den andres ståsted.

Men selv om Elin og Daniel er villig til å ofre alt for hverandre, blir det vanskelig når verden rundt dem ikke er villig til å kommunisere.

Ung, opprørt kvinne med hestehale, strikka pannebånd og et samisk sjal står foran plakat der det står "Nei til gruvedrift i Utfjord". En annen ung kvinne i blå jakke, grå lue og bøff og strikkagenser står ved siden av.

Aili Kristine Eira som Elin i serien Vi lover et helvete. Hun er reindriftssame og kjemper for å bevare beitemarkene til familien i Finnmark.

Foto: Max Emanuelson / Fenomen/NRK

Umulig kjærlighet og klimakamp

Vi lover et helvete er en moderne Romeo og Julie-historie om umulig kjærlighet, klimakamp, sivil ulydighet og om hvor langt man er villig til å gå når ens fremtid er truet.

Serien er produksjonsselskapet Fenomens første etter suksessen Rådebank.

Vårens store kjærlighetsdrama fra NRK har premiere torsdag 26. januar i NRK TV og på NRK1.

Du er i et woke-fengsel.

Se "Vi lover et helvete" her!