Informasjon fra NRK

Vår tid er nå (1:10) Premiere!

Uke 43 NRK1 søndag 29. oktober kl. 21.35

Familiekrøniken «Vår tid er nå» er en av de største dramasatsingene i svensk TV-historie. Handlingen starter fredsvåren 1945 og dreier seg om om kjærlighet, konflikter og svik i en tid med enorme forandringer.

Vår tid er nå

I den svenske storsatsingen «Vår tid er nå» følger vi eiere og ansatte på restaurant Djurgårdskällaren fra fredsvåren 1945 og gjennom kjærlighet, konflikter og store endringer de påfølgende årene.

Foto: Carl-Henrik / SVT

7 mai 1945: Andre verdenskrig er endelig over og en ny, lysere tid står for døren. Midt i fredsfeiringen i Stockholms gater møtes to fremmede i et hastig kyss. Det korte møtet mellom overklassejenta Nina og kjøkkenhjelpen Calle skal komme til å få store følger for mange mennesker.

Familien Löwander driver en av de finere restaurantene i Stockholm sentrum, Djurgårdskällaren. Eldstesønnen Gustaf har med tvilsomme midler holdt liv i driften gjennom krigsårene. Han ønsker at stedet fortsatt skal drives på samme måte som det alltid har gjort.

Broren Peter har arbeidet i en flyktningleir i krigsårene. Når han vender hjem etter krigen, oppdager han at restauranten er på randen til konkurs. De nye tidene krever forandringer. Skal familiens yngste datter, den ukonvensjonelle Nina, bli redningen? Hun kjemper for å åpne jazzklubb i restauranten, men hennes forelskelse i Calle utfordrer klassegrensene og snur oppned på tilværelsen.

Matriarken

Mamma Helga har alltid vært sjefen i familien. Hun styrer restauranten med bestemt hånd sammen med kjøkkenmester Backe. Men snart blir uenigheten om Djurgårdskällarens framtid til en åpen konflikt i familien. Nå må Helga kjempe for å holde familien sammen og samtidig sikre at Djurgårdskällaren overlever i en ny tid.

I ti uker følger vi familien Löwander og restaurantens ansatte gjennom suksess og nederlag, kjærlighet og konflikter.

Sesong 2 av serien, som er på nye 10 episoder, går fram til 1962 og sendes høsten 2018.