NRK Meny
Normal

Ut i naturen: Friluftsliv for alle

Uke 36 NRK1 tirsdag 2. september kl 19.45

Denne sommeren har vært en fest for alle som er glade i norsk natur. Vi har takket værgudene som har gitt oss en strålende ramme rundt utelivet. Nå er det på tide å takke dem som ordner med alt det andre. Vi skal kåre vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris.

Ut i naturen: Friluftsliv for alle

Havva Cukurkaya fra Drammen er en av fem nominerte til Friluftslivets Ildsjelpris.

Foto: NRK

For hvem er det som merker stier og skiløyper, organiserer fellesturer og utleiehytter, søker om økonomisk støtte, lager kart, steker vafler og er døråpnere inn i friluftslivet? Jo, det er hærskaren av frivillige ildsjeler som gjør det mye enklere og tryggere for alle oss andre som bare vil ut i friluft for å nyte.

Hvem vinner?
I fjor ble det for første gang delt ut en pris til disse hverdagsheltene. Thor Bergesen fra Sandnessjøen ble kåret til vinner etter en avstemning på nettstedet UT.no.

Årets fem kandidater til Friluftslivets Ildsjelpris er Robin Dale Oen fra Øygarden, Havva Cukurkaya fra Drammen, Johan Chr. Sunde fra Flekkefjord, Trond Løkke fra Sortland og Margrethe Ruud Skjeseth fra Stange.

Vinneren får disponere en stor pengesum til friluftslivets beste i sitt distrikt. Prisen deles ut av Helsedirektoratet, Miljødirektoratet, Friluftslivets fellesorganisasjon (Frifo) og festivalen Friluftsliv for alle.

Hederspris
Det er friluftsmuseet Stenberg som er rammen rundt arrangementet og TV-programmet. Flere tusen besøkende i alle aldre kommer hit for å hente inspirasjon og ideer til et aktivt friluftsliv. «Friluftsliv for alle» er også stedet hvor det deles ut den ærefulle Friluftslivets hederspris.

I kveldens program følger vi både prisutdelingene og formidler stemningen blant vinnere, musikere og besøkende. Programleder på Stenberg er Kari Toft.