Ut av skapet (1:7) Premiere!

Uke 34 NRK1 mandag 22.august kl.22:30

I denne dokumentarserien møter vi fem modige unge mennesker. De har alle har kjent på kroppen hvordan det er å bære på en stor hemmelighet som er vanskelig å dele med andre.

Ut av skapet - Premiere!

I denne serien møter vi fem modige unge mennesker; Rebekka, Ola, Therese, Jonathan og Sigrid, som alle er på vei ut av skapet. Mens de går gjennom denne prosessen bor de sammen i et kollektiv i Oslo. Programleder er Heidi Marie Vestrheim.

Foto: Mastiff / NRK / MASTIFF

Vi følger Jonathan, Sigrid, Therese, Ola og Rebekkas vei mot å bli åpne om at de er skeive. Mens de går gjennom denne prosessen, bor de sammen i et kollektiv i Oslo.

I løpet av oppholdet skal hver og en reise hjem og snakke med noen de er glad i om at de er homofile. I tillegg skal de forsøke å finne svar på hvorfor mange fortsatt synes det er vanskelig å være åpent homofil i dagens samfunn.

Det første møtet

I første episode ankommer deltagerne kollektivet, og det er en spent gjeng som møter hverandre for første gang. Det de har til felles er at de både gruer og gleder seg til å komme ut av skapet.

Alle fem deltagerne har prøvd å skjule hvem de egentlig er. Kan man egentlig se på folk om de er skeive? Kan klesstil, hårsveis, måten du går på eller stemmen din si noen om hvem du forelsker deg i?