NRK Meny
Normal

Tore på sporet - Høst 2015 (8:8)

Uke 53 NRK1 lørdag 2. januar kl 21.25

Irina Cederløv fra Klepp i Rogaland vet ikke hvor hennes mor ble av. Sammen med Tore Strømøy går ferden til St. Petersburg for å forsøke å finne henne.

Irina Cederløw og Tore Strømøy

Irina Cederløw blir med Tore Strømøy Russland i håp om å finne sin mamma.

Foto: Frode Thingstad

Hun ble født i byen Klaipeda i Litauen i 1978 som familiens andre barn. Faren var fra Litauen, mens mor kom fra Russland. Kort tid etter at hun ble født, reiste moren tilbake til Russland igjen. Hvorfor hun reiste, har Irina aldri fått vite. Det vil ikke faren si noe om.

Irina var stor før hun en dag fikk se et bilde av en kvinne, og fikk fortalt at dette var hennes mamma. Fra den dagen har hun lengtet etter henne og forsøkt å finne henne. Irinas barndom i Sovjetunionen var tøff. Hun og broren oppholdt seg for det meste på en internatskole, og var sjelden hjemme.

I 2004 traff Irina en nordmann som hun senere ble gift med. I dag bor hun på Klepp ved Stavanger sammen med sin mann og to barn. Med familie og egne barn ble lengselen etter å finne mamma enda sterkere.

Hvordan kunne moren dra fra henne og broren? Hva skjedde?

Om serien

Våren 2016 er det 20 år siden det aller første Tore på Sporet-programmet ble sendt på NRK. Forrige sesong var i 2013. De siste seriene har også vært vist i Sverige, Danmark, Finland og på Færøyene.

Årets serie er den åttende i rekken.