Hopp til innhold

Tore på sporet - Høst 2015 (2:8)

Uke 47 NRK1 lørdag 21. november kl 20.55

For å redde livet til sine to sønner adopterte hun de bort i 1984. 30 år senere drar Andreas Pablo og Christopher Leonidas Olsen fra Harstad tilbake til Colombia sammen med Tore Strømøy for å finne igjen sin biologiske mor.

Andreas Pablo Olsen og lillebror Christopher Leonidas blir med Tore Strømøy til fødelandet Colombia

Andreas Pablo Olsen og lillebror Christopher Leonidas fra Harstad blir med Tore Strømøy tilbake til fødelandet Colombia i jakten på sin biologiske mor.

Foto: NRK

Brødrene kom til Norge fra Colombia før jul i 1984. Deres biologiske mor hadde blitt alene med dem, og klarte ikke å skaffe guttene nok mat. For å redde livene deres leverte hun dem til barnevernet. 30 år senere vil sønnene prøve å finne igjen sin mor.

Andreas og Christopher var henholdsvis fem og tre år gamle da de kom til nye foreldre i Norge. Hos Randi og Brynjulf Olsen i Harstad fikk de alt den biologiske moren ikke klarte å gi dem i Colombia. Dermed ble to redde, tynne og underernærte unger forvandlet til to aktive gutter som var med på det meste som foregikk.

Begge likte sport og idrett, og spilte mye fotball. Lillebror Christopher var den ivrigste; Han kan se tilbake på en karriere som blant annet omfatter eliteseriespill for Hønefoss BK.

Delt på savnet i alle de år

I dag bor begge brødrene på Hønefoss. Samholdet har de alltid hatt. Og de har delt savnet etter å finne ut mer om den delen av livshistorien som ligger i fødelandet Colombia.

– Vi føler at noe i livene våre mangler, skrev Christopher Leonidas da han henvendte seg til "Tore på sporet".

Vil takke for å ha blitt gitt bort

I 2014 reiste Tore sammen med brødrene Olsen til Sør-Amerika for å spore opp guttenes røtter, og for finne svar på hvorfor de er blitt som de er blitt. - Vi ønsker å bli «hele», skrev Christopher. Og ikke minst, for at brødrene skulle kunne finne igjen sin biologiske mamma. De vil gjerne kunne takke henne for valget om å gi fra seg guttene til adopsjon, slik at de kunne vokse opp i trygge omgivelser i Harstad i Norge.

Om serien

Våren 2016 er det 20 år siden det aller første Tore på Sporet-programmet ble sendt på NRK. Forrige sesong ble sendt i 2013. De siste seriene har også vært sendt i Sverige, Danmark, Finland og på Færøyene.

Årets serie er den åttende i rekken.