Hopp til innhold

Tore på sporet - Høst 2015 (1:8)

Uke 46 NRK1 lørdag 14. november kl 20.55

Åtte lørdager tar Tore Strømøy TV-seerne med inn i gripende historier om lengsel, savn og gjenforening. I første program gir han oss fortellingen om Britt Gustavsen som har lett etter halvbroren sin i mange år.

Tore på sporet

Tore Strømøy har premiere på ny sesong av «Tore på sporet».

Foto: Torgrim Melhuus/NRK

Da Britt Gustavsen var ung jente, ringte det en dag en svensk mann og spurte etter faren hennes. Britts mor ba henne legge på og si han hadde ringt feil. Det var siste gang Britts svenske halvbror prøvde å ringe sin norske far.

I alle år etterpå har Britt prøvd å finne ham. Først senere får Britt vite av moren at mannen som ringte, var hennes svenske bror. En «lausunge» som faren hadde fått da han var i Sverige under krigen

Britt Gustavsen er i dag 69 år gammel, samboer med musikeren Arne Benoni og mor til to døtre. Hun ble født i Sandefjord som den yngste i en barneflokk på fire. Telefonen hun fikk som ung skulle følge henne resten av livet.

Tore på sporet

Tore Strømøy skal hjelpe Britt Gustavsen med å finne halvbroren.

Foto: Torgrim Melhuus

Mysteriet om halvbroren

Britt har i alle år siden forsøkt å finne broren sin. Både fordi hun ville forklare at hun aldri ønsket å avvise ham, og for å si hun gjerne ville bli kjent med ham. Problemet var at han aldri hadde sagt navnet sitt, og heller ingen i familien ville si noe mer om historien bak.

Etter at både mor og far var døde, var det ingen som kunne hjelpe henne. For snart 10 år siden tok samboer Arne kontakt med Tore på sporet for å be om hjelp. Kunne Tore finne en mann man ikke visste noen ting om?

Om serien

Våren 2016 er det 20 år siden det aller første Tore på Sporet-programmet ble sendt på NRK. Forrige sesong ble sendt i 2013. De siste seriene har også vært sendt i Sverige, Danmark, Finland og på Færøyene.

Årets serie er den åttende i rekken.