Thomas og den vanskelige kunsten (1-6)

Uke 40 NRK2 tirsdag 4. oktober kl. 20.55

Hva skjer når en som har drømt om å forstå og elske kunst, endelig får sjansen?

Thomas og den vanskelige kunsten

Programleder Thomas Alkärr flankert av Jennie Hagevik Bringaker og Tor Erik Bøe fra kunstnerduoen Trollkrem.

Foto: Simon Skreddernes / Coup Agency

I "Thomas og den vanskelige kunsten" får du være med når programlederdebutanten Thomas Alkärr legger ut på sitt livs reise.

Han stuper inn i en for ham hemmelig verden der kunst skapes av blod, hundrevis av skulpturer senkes til havets bunn, og trollsang og hengepupper er del av norsk kunst-eksport.

Kan man få et råere og rikere liv ved å dykke inn i kunsten og kunstnersinnet?

I kveldens episode ender Thomas opp langt inne i en skog på østkysten av USA, bare for å oppdage at en diger bikube er del av Terence Koh sin kunstverden.

Episode 2-6

11. oktober. Thomas går litt lenger enn han hadde tenkt i jakten på å forstå kunsten. Plutselig befinner han seg som nakenmodell i et rom fylt til randen av kunstelskere.

18. oktober. I kveldens program trosser Thomas det faktum at han bare har dykket en gang tidligere, og svømmer på havets bunn blant 100vis av skulpturer. Hver og en av dem er laget som avtrykk av vanlige mennesker. En pilot fra Finland, en student fra Norge og flyktninger som overlevde reisen over Middelhavet. De er alle formet for evigheten og del av et gigantisk kunstprosjekt.

25. oktober. I kvedens program jakter Thomas på en av verdens mest legendariske fotografer, Annie Leibovitz. Hun har foreviget en hel generasjon ikoner fra vår tid. Hva har hun lært om menneske ved å portrettere gjennom hele sitt liv? Og Marc Quinn har brukt fem liter av sitt egen blod for å lage selvportrettet sitt. Hva har han lært om seg selv gjennom denne prosessen?

1. november. I dette programmet vil Thomas undersøke den kunstformen han synes er mest utilgjengelig, nemlig performance. Bli med på denne reisen der han finner ut små hemmeligheter han vil ha med seg resten av livet.

8. november. I sin iver etter å forstå kunstnernes blikk på verden, befinner Thomas seg plutselig i bare undertøy og hiver fjær og blod på kunstnerduoen Trollkrem.

Se alle programmene her

https://tv.nrk.no/serie/thomas-og-den-vanskelige-kunsten