Tenn lys (4:4)

Uke 51 NRK1 søndag 20. desember kl 18.30

Artisten Maria Haukaas Mittet er gjest i det siste adventsprogrammet. I høst vant hun i NRK-serien "Stjernekamp", og nå stiller hun i "Tenn lys"-studio der hun snakker om sitt forhold til advent og musikk.

Tenn lys

Maria Haukaas Mittet bidrar med vakker sang siste søndag i advent.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

Hun velger å synge nord-norske tekster for sitt adventspublikum, og sier at det er storheten i naturen og enkeltheten i tekstene som fascinerer henne.

Tett og nært med dyktige musikere

I samspill med jazzpianisten Jan Gunnar Hoff synger hun jula inn med "Nå tennes tusen julelys" og en enkel versjon av "Nordnorsk julesalme", skrevet av Trygve Hoff. Her er det bare hennes stemme og et enkelt piano som formidles.

Maria Haukaas Mittet møter programleder Morten Kræmer i studio i Tromsø, der den internasjonalt anerkjente Jan Gunnar Hoff også spiller fra sin egen juleplate "Stille lys". Han har valgt å framføre en av julas store favoritter, "Home for Christmas".

Allsidig artistbakgrunn

Maria Haukaas Mittet er vokst opp på Senja i Troms, men har siden flyttet sørover og gjort rent bord i mange norske artist-konkurranser. Hun vant Melodi Grand Prix 2008 med sangen "Hold on Be Strong" og representerte Norge i finalen i den internasjonale konkurransen. Låten ble nominert til Spellemannprisen året etter.

I januar 2010 var Maria igjen deltaker i norsk Melodi Grand Prix, og høsten 2010 var hun med i "Skal vi danse" på TV 2. I 2011 fremførte hun Ski-VM 2011s offisielle VM-sang "Glorious" i Idrettsgallaen på Hamar og på ski-VMs åpningsseremoni.