NRK Meny
Normal

Symesterskapet (1:7)

Uke 36 NRK1 mandag 31. august kl 19.45

Det er hipt å sy sine egne klær igjen, og nå står åtte av Norges fremste amatørsyere klare til dyst i en ny sesong av realityserien Symesterskapet.

SY_2015

Programleder Christine Hope sammen med årets deltakere: Yngvar Berglihn, Heidi Persdatter Haaker, Viktoriya Shulga, Marius Ekdal-Gomes, Eva Kittelsen, (foran fra venstre:) Judith Reczek Dalsgård, Aina Stamsaas Bolkesjø og Ida Møsth Jonassen.

Foto: Tore Zakariassen

Gjennom sju episoder med knallharde tidsfrister, utfordrende oppgaver og strenge dommere skal de konkurrere om tittelen Norges beste amatørsyer. Hver uke må en av dem forlate konkurransen, helt til en vinner står igjen til slutt.

I hver episode får deltakerne tre helt forskjellige oppgaver. De tekniske ferdighetene blir utfordret når de må sy nøyaktig etter et ukjent mønster og oppfinnsomheten testet når de i redesign må skape et nytt plagg av et gammelt. I den store oppgaven til slutt må de sy et plagg som sitter perfekt på kroppen til en modell.

Enslige sokker og strenge dommere

Deltakerne får brynt seg på små detaljer, og de må skape nye plagg av både enslige sokker og ødelagte paraplyer. De må håndtere vanskelige stoffer, og ikke minst overbevise gjestedommer Simen Staalnacke fra Moods of Norway om at de har den kuleste kombinasjonen av mønstret stoff.

Alt granskes av dommerne som hver uke avgjør hvem av syerne som får bli, og hvem som må dra hjem. Den erfarne designeren Tine Solheim, med eget atelier i Oslo, samarbeider med designutdannede Andreas Feet, bergenseren som jobber med håndsydde dresser i skredderstrøket Savile Row i London.

Komiker og skuespiller Christine Hope er programleder.

Silje og Ronny

Silje og Ronny fra P3morgen er med som gjestedommere første episode. Ronny bikker straks 30 - han trenger en hettejakke som er alderen verdig.

Foto: Tore Zakariassen

Ronny og hettejakken

Alt i første episode får deltakerne en spesiell utfordring. Ronny og Silje i P3-morgen stiller som gjestedommere når deltakerne får i oppgave å sy en hettejakke til Ronny. Ronny og hettejakken er uatskillelige, men nå når han nærmer seg 30 år, er han redd for at folk forventer at han må legge plagget på hylla. Deltakerne får i oppgave å lage en hettejakke Ronny kan bruke med den største selvfølgelighet også i 30-årene.

Les mer om deltakerne og dommerne