Superhundene (8:8) - Mathilde og Vito

OBS Endret sendetidspunkt: Uke 9 NRK1 søndag 3. mars kl. 22.00

21 år gamle Mathilde Bakken opplever at angst og depresjon hemmer henne en del i hverdagen. Hennes største drøm er å flytte hjemmefra og hun ønsker seg en superhund som kan gi henne den motivasjonen hun trenger for å komme seg ut av barndomshjemmet.

Superhundene (8:8) - Mathilde og Vito

I den siste episoden av Superhundene blir vi kjent med Mathilde Bakken i Drøbak. Hun vil gjerne bli mer selvstendig og håper en hund kan bidra til at hun tør å ta skrittet ut i den store verden på egen hånd.

Foto: Monster/NRK

Mathilde Bakken i Drøbak drømmer om å gjøre det samme som de andre barndomsvennene hennes har gjort etter de ble voksne - flytte inn til Oslo og leve et selvstendig liv.

Men på grunn av en del angst og depresjon føler hun seg foreløpig litt for avhengig av moren sin og internett for å være sosial, og sliter med å håndtere situasjoner der hun må være ute blant andre mennesker.

Nå tror hun at en superhund kan gi henne mer lyst til å komme seg ut av huset, og at den riktige omplasseringshunden også kan hjelpe henne med å holde på faste rutiner og forhåpentligvis ta vekk litt av fokuset på stress og angst.

Superhundene (8:8) - Mathilde og Vito

Hundetrener Maren Teien Rørvik (t.h) tror den tidligere gatehunden Vito kan være den perfekte superhunden for Mathilde Bakken.

Foto: Monster/NRK

Go'gutten Vito

Hundetrener Maren Teien Rørvik finner fram til den tidligere gatehunden Vito på et omplasseringssenter i Ås.

Vito ble funnet med brukket ben på gata i Tyrkia av en hundevenn som ordnet med operasjon og vaksiner og fikk ham med seg hjem til Norge. Så ble hans nye eier syk, og Vito måtte omplasseres på nytt.

Maren kan raskt slå fast at Vito er en glad, livlig og utadvendt hund som ser ut til å være akkurat en sånn humørspreder som Mathilde ønsker seg.

Men nå må hun også finne ut hvor enkelt det lar seg gjøre å trene opp en hund som har vokst opp på gata.

Superhundene (8:8) - Mathilde og Vito

Hunden Vito viser seg å være en ekte humørspreder som det er lett å elske. Her på trening med hundetrener Maren Teien Rørvik.

Foto: Monster/NRK