Informasjon fra NRK

Superhundene (6:8) – Magnus og Dingo

Uke 6 NRK1 søndag 10. februar kl. 20.55.

24 år gamle Magnus Vollan Lier sliter med sterk epilepsi og har på grunn av sykdommen mistet mye av kontakten med gamle venner de siste årene. Kan en superhund gjøre ham tryggere sosialt og hjelpe ham med å få seg nye venner?

Magnus og Dingo fra Superhundene

Blandingshunden Dingo blir den nye bestevennen til Magnus Vollan Lier i Stjørdal i denne episoden av Superhundene.

Foto: Monster/NRK

Magnus Vollan Lier er hardt rammet av epilepsi og har til tider ofte og sterke anfall. Sykdommen har ført til at han ikke orker så mye og det har vært vanskelig å holde kontakten med venner og andre på fritiden de siste årene.

24-åringen har også begynt å bli engstelig for å få anfall mens han gjør hyggelige ting ute sammen med andre, som for eksempel å gå på kino. Han holder seg derfor mye innendørs og har begynt å føle seg ensom.

Magnus ønsker seg derfor en superhund som kan motivere ham til å komme seg ut og som kan hjelpe ham med enkle ting som å hente medisin eller få ham opp når vekkerklokka ringer om morgenen.

Dingo fra Superhundene

Dingo ble for noen år siden reddet ut av et hjem i Polen der han ble mishandlet av sine eiere. Brennmerkene etter sigaretter er tydelige tegn på hva hunden ble utsatt for i sitt tidligere liv.

Foto: Georg Krokstad / Monster/NRK

Kosehunden Dingo

Hundetrener Maren Teien Rørvik har funnet en hund som hun mener vil passe perfekt for Magnus og hans behov.

Blandingshunden Dingo ble reddet ut av et hjem i Polen der han ble stygt mishandlet, og fikk et nytt hjem i Norge for noen år siden. Dessverre har den nye eieren nå fått helseproblemer som gjør at hun må gi fra seg Dingo igjen.

Maren ser at den litt barnslige og lekne hunden har stort potensial og synes Dingo fortjener en ny sjanse til å komme til et godt og trygt hjem med masse kjærlighet.

Superhundene (6:8) - Magnus og Dingo

Magnus Vollan Lier og blandingshunden Dingo har ingen problemer med å dekke hverandres behov for selskap.

Foto: Monster/NRK

Dingo elsker kos og knytter seg raskt til Magnus som sin nye eier. Men verken Dingo eller Magnus har erfaring med trening, så begge to må sammen lære seg grunnleggende hundetreningsteknikker.

Maren tror at hvis Dingo lærer seg å bli mer lydig og mindre rampete, så kan han kanskje bli nøkkelen til et mer sosialt liv for Magnus. Kanskje vil Dingo gi Magnus muligheter til å treffe andre hundeeiere og få seg nye venner?

Maren, Magnus og Dingo fra Superhundene

Hundetrener Maren Teien Rørvik må lære både Dingo og Magnus grunnteknikker i hundetrening og lydighet.

Foto: Monster/NRK