Informasjon fra NRK

Superhundene (4:8) - Gry Hege og Kie

Uke 4 NRK1 søndag 27. januar kl 20.55.

Gry Hege Henriksen vil gjerne ha tilbake litt av selvstendigheten hun hadde før hun måtte amputere bein og armer etter en blodforgiftning. Kan hundetrener Maren Teien Rørvik finne den riktige omplasseringshunden til Gry Hege og familien?

Superhundene - Gry Hege, Kie og Maren

Gry Hege Henriksen har alltid ønsket seg hund. Hundetrener Maren Teien Rørvik finner ut om schæferhunden Kie er den perfekte Superhunden for familien på Nordstrand i Oslo.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

Gry Hege Henriksen var vant til å leve et aktivt og selvstendig liv, men for snart to år siden ble hun rammet av blodforgiftning og måtte amputere armer og bein.

Bare ett år etter var hun tilbake i jobb og nå opplever hun at hun ikke er så selvhjulpen som hun ønsker å være. Blant annet trenger hun hjelp til småting som å plukke opp touchpenner fra gulvet.

For en sterk og bestemt dame som Gry Hege, er det ikke alltid like enkelt å måtte be andre om hjelp. Da kan kanskje en superhund være løsningen.

Hun gleder seg til å prøve ut omplasseringshunden som hundetrener Maren Teien Rørvik plukker ut til henne. Men vil hunden akseptere å bli tatt på med proteser?

Superhundene - Gry Hege og Kie

Gry Hege Henriksen tror en omplasseringshund kan hjelpe henne og gjøre hverdagen litt enklere.

Foto: Cato Johansen / Monster/NRK

Lune Kie

Hundetrener Maren Teien Rørvik bruker lang tid på å finne en hund som egner seg for Gry Hege. Hun må lete etter en hund som er rolig og avbalansert, men lærevillig og våken på en gang.

I Levanger finner hun schæferhunden Kie, som er litt lat, men kjapp til å lære seg nye ting.

Kie skulle egentlig være avlshund, men ble sterilisert etter komplikasjoner da hun fikk sitt første valpekull. Derfor trenger Kie et nytt hjem, og Maren håper at Gry Hege og familien kan være schæferens nye eiere.

Superhundene - Kie

Schæferhunden Kie trenger en ny familie. Kan hun læres opp til å hjelpe Gry Hege med enkle oppgaver?

Foto: Markus Olsen / Monster/NRK

Om serien:

I Norge finnes det mange hunder som av forskjellige grunner trenger et nytt hjem. Mange av disse omplasseringshundene har et stort potensial for å bli gode hjelpehunder.

I løpet av åtte episoder skal hundetrener Maren Teien Rørvik håndplukke omplasseringshunder til mennesker som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen.

Målet er at de åtte deltakerne skal få et enklere liv med en ny bestevenn, samtidig som de forlatte hundene får nye hjem med mye kjærlighet og god omsorg.