Superhundene (2:8) - Andreas og Pi

Uke 2 NRK1 Søndag 13. januar kl. 20.55.

Andreas Eikin (14) har en muskelsykdom som gradvis blir verre og ønsker seg en superhund som kan gjøre hverdagen litt enklere. Kan hundetrener Maren Teien Rørvik finne den riktige omplasseringshunden som kan bli Andreas sin nye bestevenn?

Andreas Eikin og Pi

I andre episode av "Superhundene" blir vi kjent med Andreas og Pi i Arendal.

Foto: Markus Olsen / NRK

14 år gamle Andreas Eikin i Arendal er som tenåringsgutter flest - han elsker fart, spenning og utfordringer. Men det er bare et lite problem, Andreas har en progressiv muskelsykdom som gjør musklene stadig svakere.

14-åringen ønsker seg derfor en superhund som kan hjelpe ham med for eksempel å plukke opp ting, dra av han sokkene og holde ham med selskap så han slipper å være lenge alene hjemme etter skoletid.

Border Collien Pi

Kan border collien Pi være den beste superhunden for Andreas?

Foto: Monster / NRK

Vennlige Pi

I denne episoden forsøker hundetrener Maren Teien Rørvik å finne en mild og leken omplasseringshund som raskt kan lære seg enkle ting som kan hjelpe Andreas.

Etter litt leting finner hun en border colli i Ski i Akerhus, en passe stor og passe lydig hund som hun tror kan være den perfekte superhunden for Andreas.

Pi fungerte ikke så bra som gjeterhund hos sine forrige eiere og trenger et nytt hjem. Dessuten elsker Pi å bade, så kanskje passer det også perfekt for border collien å flytte til Andreas på Sørlandet?

Om serien:

I Norge finnes det mange hunder som av forskjellige grunner trenger et nytt hjem. Mange av disse omplasseringshundene har et stort potensial for å bli gode hjelpehunder.

I Superhundene møter vi hundetrener Maren Teien Rørvik. Hun har spesialisert seg på hundeatferd og vunnet flere store mesterskap i konkurransegrenen lydighet. I løpet av åtte episoder skal Maren håndplukke omplasseringshunder til mennesker som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen.

Målet er at de åtte deltakerne skal få et enklere liv med en ny bestevenn, samtidig som de forlatte hundene får nye hjem med mye kjærlighet og god omsorg.