Hopp til innhold

Superbonden (1:8) - premiere!

Uke 43 NRK1 torsdag 27 oktober kl.19.45

Ti bønder fra hele Norge skal konkurrere i bondekunnskap og ferdigheter. De skal håndtere både maskiner og dyr, økonomi og mekanikk i nervepirrende konkurranser. Felles for de ti er at alle brenner for sitt yrke og er stolte av at de er med på å skaffe mat til bordet vårt hver eneste dag - og alle har de sterkt konkurranseinstinkt.

Superbonden 2016

Superbonden 2016- fra venstre: Anne Rebekka Kulseng-Hansen, Nils Ørjan Hamre, Erik Karlstad, May Britt Lode, Eline Røste Lunde, Arne Martin Gomnæs, Ragnvald Vaage, May Britt Lode, Magnus Grøtan Heggstad, Lisbeth Løken Magerøy og Hanne Veikåker. Programleder Heidi Marie Vestrheim foran.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Hver uke må den bonden som gjør det dårligst i konkurransene reise hjem, og til slutt står det en igjen som kan smykke seg med tittelen Superbonden.

Bøndene skal bo og konkurrere på vakre Jæren. Dette er fem menn og fem kvinner i alderen 19 til 51 år. Bøndene kommer fra hele landet og representerer bredden i bondeyrket. Her er storbonden fra Jæren og fjellbonden fra Trøndelag - den økologiske eggprodusenten og den nyutdannede agronomen.

Konkurransene

I løpet av åtte episoder skal bøndene konkurrere både i lag- og individuelle konkurranser. Her må de vise at de mestrer alt fra å manøvrere tunge maskiner til å vise ferdigheter i å håndtere dyr. De vil bli utfordret i kunnskap og de må løse kompliserte tekniske utfordringer.

Hvert program består av fire konkurranser. To lagkonkurranser, en individuell konkurranse og en duell mellom de to som gjør det dårligst. Vinnerlaget fra den første konkurransen vinner en fordel til den andre lagkonkurransen. Laget som taper denne lagkonkurransen må ut i en individuell konkurranse hvor de kjemper mot hverandre for å unngå å havne i duell.
Taperen i duellen må reise hjem og til sist står det kun en igjen; superbonden.

Programleder er Heidi Marie Vestrheim. Heidi Marie kommer fra Øystese i Hordaland.

Heidi Marie er en profilert musiker og programleder som i den siste tiden har vært programleder i serien Ut Av Skapet på NRK1.