NRK Meny
Normal

Stjernekamp (1:10)

Uke 34 NRK1 lørdag 27. august kl. 19.55

Nå er det endelig klart for femte sesong i Stjernekamp på NRK. Ti heltente artister skal kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

Stjernekamp 2016

Disse artistene slåss om Stjernekamp-trofeet høsten 2016: F.v. Tomine Harket, Håvard Bakke, Kate Gulbrandsen, Kash King Gashamura, Gunnhild Sundli, Knut Anders Sørum, Marian Aas Hansen, Steinar Albrigtsen, Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Direktesendingene fra studio på Fornebu går over ti lørdager fram til den store finalen 29. oktober. Underveis skal artistene konkurrere i 12 ulike sjangere, deriblant Stjernekamp-klassikere som country, hiphop og opera. Det blir også to nye sjangere, punk og motown.

Kåre Magnus Bergh er programleder for femte år på rad. Også musikkekspert Mona B. Riise har vært med siden starten, mens Thomas Felberg er hennes makker i ekspertpanelet for tredje gang.

Stjernekamp 2016

F.v. Thomas Felberg, Kåre Magnus Bergh og Mona B. Riise.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Årets deltakere

Fem kvinner og fem menn mellom 23 og 59 år deltar i Stjernekamp høsten 2016. Som vanlig er kabalen lagt med en blanding av etablerte artister og nyere stemmer.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Marian Aas Hansen
41 år, fra Ski

Marian er en allsidig artist mest kjent for sine glamorøse storbandshow. Hun har turnert landet rundt med suksesser som «It’s Showtime» med Kåre Conradi og «Showgirls» med Elisabeth Andreassen, Hilde Lyrån og Guri Schanke. Forestillingen gikk for fulle hus og fikk strålende mottakelse hos anmeldere. Marian har gitt ut fire soloalbum og spilt i flere musikaler som «Beatles», «Sofies Verden», «Den syngende Frk. Detektiv» og «Jesus Christ Superstar». For tiden holder Marian på med et prosjekt der hun reiser rundt i landet og spiller med lokale storband. I november blir hun å se på Chat Noir igjen med eget show.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Håvard Bakke
42 år, fra Kolsås

Håvard ble filmstjerne over natten som 15-åring med hovedrollen i filmen «Døden på Oslo S» i 1990. Han er også kjent som skuespiller i TV 2s «Hotel Cæsar» og i NRK-seriene «Hjem» og «Mammon». Han har hatt flere roller i forestillingene og TV-seriene om Kaptein Sabeltann. I tillegg har han spilt i musikaler som «Mary Poppins», «Spamalot», «We Will Rock You» og «The Sound of Music». For tiden gjør han suksess med sitt Bruce Springsteen tributeband, «Cover Me», og den musikalske monologen «Willie Nelson kjente mor mi», skrevet av Knut Nærum.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Gunnhild Sundli
31 år, fra Orkdal/Trondheim

Gunnhild ble kjent allerede som 14-åring som vokalist og frontfigur i det populære folkrock-bandet Gåte. Debutplata «Jygri» solgte til platina, og bandet vant Spellemannprisen for beste nykommer i 2002. Gunnhild og Gåte ga ut tre album, gjorde stor suksess, solgte 150 000 plater og turnerte både i Norge og i utlandet med Roskildefestivalen som et høydepunkt foran 12 000 tilskuere. Bandet ble oppløst i 2005, men i 2009 gjorde Gåte en liten comeback-turné som ble avsluttet på Operataket i 2010. Siden bandet ble oppløst, har Gunnhild stått på egne ben. Hun har vært skuespiller ved Trøndelag Teater, medvirket i flere spel, gitt ut soloplate og juleplate med Åsmund Norstoga.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Steinar Albrigtsen
59 år, fra Harstad/Tromsø

Steinar er en folkekjær sanger, gitarist og låtskriver som har et stort publikum med sin melodiøse musikk i grenselandet mellom country, vise, jazz og blues. Debutalbumet «Alone too long» fra 1990 solgte eventyrlige 180.000 eksemplarer, og ga ham Spellemannpris i sjangeren Roots & country. Han har hatt flere nr. 1-singler på Norsktoppen, og har samarbeidet i flere år med den amerikanske visesangeren Tom Pacheco og barndomsvennen Jørn Hoel. Steinar har gitt ut hele 16 album. På det siste, «The Sailor» (2015), markerte han 25-årsjubileum som artist ved å spille inn låtene med flere av de samme musikerne som bidro til debutalbumets suksess.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Nicoline Berg Kaasin
27 år, fra Bekkestua

Selv om hun er et mindre kjent navn for mange, har TV-seerne sett Nicoline imponere både med stemmen og utstrålingen sin. Allerede i 2008 var hun med i realityserien «Grease-skolen» på TVNorge, der hun kom på andreplass. I fjor kom hun til finalen i «The Voice» på TV 2. To ganger har hun vært korist i Eurovision Song Contest for Norge – i 2013 for Margaret Berger og i 2016 for Agnete Johnsen. Hun gav i sommer ut singelen «No Suitcase» (2016) produsert av hitmakerne SeeB (Simen Eriksrud og Espen Berg), og er nettopp ute med nok en singel, «Real Life».

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kash King Gashamura
27 år, fra Ås

Kash er programleder, vokalist og skuespiller, men han er mest kjent og elsket blant barn i alle aldre som programleder på NRK Super, hvor han har ledet programmet «Kash og Zook» siden 2012. Han har spilt i musikalen «Hair» og i stykket «En midtsommernattsdrøm», og landet sin første hovedrolle i 2013 da han fikk rollen som Mowgli i musikalen «Jungelboken» på Det Norske Teateret. I 2015 spilte han Jimi Hendrix i den musikalske oppsetningen «27». Kash rørte norske TV-seere i programmet «Hva har du i bagasjen» fra 2012, der han reiste tilbake til sin gjenlevende familie i Rwanda.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tomine Harket
23 år, fra Oslo

Tomine fikk hovedrollen som Annie i musikalen med samme navn som 11-åring, og siden har hun fulgt artistdrømmen. De siste årene har hun samarbeidet med den internasjonalt anerkjente elektronika-duoen Loveless, noe som resulterte i singelen Elephant (2016). For tiden samarbeider Tomine med den Spellemann-nominerte rapperen Unge Ferrari. De ga ut singelen «Hvis du vil» i 2015. Neste singel, «Nostalgi», ble sluppet i juni og ble A-listet på P3. I juli kom «I blinde ser en bedre». Tomine har dubbet Disney-filmer og deltatt i Melodi Grand Prix. På årets P3 Gull hadde Tomine en gjesteopptreden på låta til Nico & Vinz, «That’s How You Know».

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Knut Anders Sørum
40 år, fra Toten

Knut Anders er en vokalist, komponist og musiker som har imponert TV-seerne med sin soulstemme på programmer som Beat for Beat, Melodi Grand Prix, The Voice og Skal vi danse (også der som vokalist). Men brorparten av jobben som artist gjør han på veien, med konserter over hele landet. Han har gitt ut flere album, og på platehyllesten «Prøysen» fra 2010 viste han seg fra en sart og tilbakelent side der dialekten virkelig kom til sin rett. Albumet fikk god mottakelse, og etter utgivelsen «Ting flyt» fra 2013 beskrev VGs anmelder stemmen hans som noe «mellom Stevie Wonder og Donny Hathaway».

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Jonas Skybakmoen
36 år, fra Trondheim

Jonas er vokalist i det Trondheimsbaserte rockebandet Johndoe, som fikk sitt gjennombrudd tidlig på 2000-tallet. Etter å ha startet på gutterommet med klassekamerater i 1996, har Jonas og bandet jobbet jevnt og trutt. Deres debutalbum «Ja takk til trøbbel», som kom i 2003, ble av Aftenposten omtalt som «et av de bedre debutalbumene i norsk rock ever». Bandet ble P3-yndlinger med sin punk og powerpop-musikk, spilte konserter over hele landet, opptrådte på Øyafestivalen, Quartfestivalen, By:larm og Norwegian Wood. De har vært nominert til Spellemannpris i kategorien rock og til årets nykommer på Alarmprisen. Johndoe har gitt ut 6 album, det siste i mars 2016.

Stjernekamp 2016
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kate Gulbrandsen
51 år, fra Slemmestad/Hokksund

Kate ble en av Norges største popstjerner og stilikoner på 80-tallet, da hun med sin høye pannelugg vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1987 med melodien «Mitt liv» skrevet av Rolf Løvland. Hun har stått på scenen siden hun var 7 år, og opptrådt i Egypt og Japan, der hun vant Golden Award med låta «Carnival», også den skrevet av Rolf Løvland. I 1994 fikk Kate en ny hit med OL-låta «Welcome to Lillehammer». Hun har utgitt tre album som soloartist, og medvirket på ytterligere 9 utgivelser som artist, komponist og tekstforfatter.