Hopp til innhold

Snøfall (1:24) - premiere!

Uke 48 torsdag 1. desember NRK Super 18.00, NRK1 18.35 og NRK TV fra 06.00

I NRKs nye julekalender treffer du Selma, som er foreldreløs og drømmer om å få sin egen familie. Hun finner veien til eventyrverdenen Snøfall, der hun møter selveste julenissen.

Snøfall

Hovedpersonen i NRKs nye julekalender er ni år gamle Selma (Siri Skjeggedal). I eventyrverdenen Snøfall møter hun selveste julenissen (Trond Høvik).

Foto: Odd Reinhardt Nicolaisen og Øyvind Veberg / NRK

NRK Super er klar for å gi gode juleminner til nye generasjoner med «Snøfall», et juleeventyr for hele familien. Serien har barn i de viktigste rollene og inneholder mystikk, magi, humor og masse julestemning.

«Snøfall» er en historie om mot – til å være seg selv, til å kjempe for det man tror på og møte det man frykter mest. Men først og fremst er det en historie om å finne ut hvem man hører sammen med.

«Snøfall» er NRKs første egenproduserte julekalender siden «Julekongen» (2012).

Historien om Selma er skrevet av Klaus, Hanne og Hilde Hagerup (far og døtre) sammen med Synne Teksum, som også har regien på serien.

Musikken er av Henrik Skram, bortsett fra signaturlåten «Selmas sang». Den er laget av Eva Weel Skram, som også synger låten, og Thomas Stenersen.

Presseinvitasjon: Snøfall-lansering 24. november

Brevet til julenissen

Da Selma var tre år, døde foreldrene hennes i en ulykke. Selma og hunden hennes, Casper, ble plassert hos Ruth, en nabodame som pleide å passe Selma av og til. Dette skulle være en midlertidig nødløsning. Men nå er Selma blitt ni år, og ordningen varer fortsatt.

Snøfall

Selma (Siri Skjeggedal) har blitt boende hos naboen Ruth (Kjersti Elvik) siden foreldrene hennes døde. (Foto: Jon Anton Brekne/NRK)

Foto: Jon Anton Brekne / NRK

Selma skriver et brev til julenissen der hun ønsker seg en familie. På magisk vis havner brevet i Snøfall, en liten landsby som ligger i en annen dimensjon, helt alene i et evig isøde. Etter en krangel med Ruth havner Selma selv i Snøfall, der overraskelser, farer og magi venter…

Her er listen over julekalendere på NRK siden 1990

Snøfall

I snøfall møter Selma (Siri Skjeggedal, t.h.) Frida (Charlotte Myrset) og Pil (Kevin Haugan).

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hvem er hvem i «Snøfall»

Snøfall
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK / NRK

Selma er ei helt spesiell jente som går gjennom sitt livs eventyr. På den reisen finner hun ut mange viktige ting om seg selv og om dem som står henne nær.

Siri Skjeggedal (11) bor på Høvik utenfor Oslo. Hun spiller i en lokal teatergruppe, men har aldri vært med i noen TV- eller filmproduksjon tidligere. Blant de 1300 barna som var på audition for rollene i «Snøfall», gjorde Selma sterkt inntrykk fra første runde med sitt naturlige og rørende spill.

Snøfall
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Pil er en glad fyr som elsker å løpe rundt i hagen og kaste ball. Men når Selma dukker opp i Snøfall, får han snart viktigere ting å gjøre.

Kevin Haugan (14) bor på Bekkelaget i Oslo. Han er svært erfaren skuespiller og danser. Sin første TV-rolle hadde han som 7-åring i NRK-serien AF1. Blant mye annet har han spilt tittelrollen i musikalen «Billy Elliot» på Folketeatret, For tiden spiller han i «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret og forbereder seg til rollen som Mowgli i Jungelboken med premiere på Chateau Neuf 28. januar. Kevin er en av Marcus og Martinus’ faste dansere.

Snøfall
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Frida er en ordentlig lesehest som snart har lest alle bøkene som fins i Snøfall. Derfor må hun snart begynne å skrive bøker selv, hvis hun skal få lest noe nytt.

Charlotte Myrset (11) bor på Besserud i Oslo. Hun var programleder i den populære serien «Barnas supershow» på NRK fra hun var 6 til hun var 8 år. Hun var hun blant de 1300 barna som var på audition i NRK til en rolle i «Snøfall».

SNØFALL
Foto: Jon Anton Brekne / NRK

Håkon er Selmas beste venn i det folk i Snøfall kaller VU – Verden Utenfor. Han er en kvikk og talefør ung mann som lurer på veldig mye, og som ikke gir seg ved første motstand.

Even Aakre (11) bor i Gamle Aker i Oslo. Han hadde en rolle i NRK Supers mattedrama «MK-X», som ble sendt for to år siden.

Snøfall
Foto: Jon Anton Brekne / NRK

Ruth skal også ut på en lang reise i vår historie. Ruth liker best at ting blir akkurat som hun hadde tenkt, men det gjør de jo ikke. Hun er ganske klønete med å uttrykke følelser og kan virke streng, Men innerst har hun et varmt og bankende hjerte.

Kjersti Elvik er fra Bergen og en av våre mest meritterte skue­spillere. Hun gikk rett fra videregående til Teaterhøgskolen og er bl.a. kjent fra TV-seriene «Vestavind», «Seks som oss» og rollen som Hanne Wilhelmsen i filmatiseringen av Anne Holts krimromaner. Hun har spilt en lang rekke store roller på norske teaterscener. I år har hun turnert sammen med Monica Hjelle i humorforestillingen «Kjerringer». Nå i desember spiller hun Scrooge i «Et juleeventyr» av Charles Dickens på Parkteatret i Moss.

Snøfall
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Julius er Snøfalls overhode og er selvsagt ingen annen enn selveste julenissen. Om han har det aldri så travelt, er han alltid klar for spillopper og moro, og han er barnas beste venn.

Trond Høvik er fra Bergen har gjort seg bemerket både i revy, komedier og karakterroller fra ung alder. Etter Teaterhøgskolen var han tilsatt ved Den Nationale Scene i Bergen og senere ved ulike scener i Oslo før han ble frilanser tidlig på 2000-tallet med roller på scener landet rundt. Han er også en mye brukt filmskuespiller. Han ble kåret til Årets kulturnavn i Bergen i 2005 og fikk Radioteatrets Blå fugl i 2010. I desember står han på scenen i en annen julekalender, nemlig «Jul i Blåfjell» på Oslo Nye Teater. Her spiller han rollen som Blåfar.

Snøfall
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Winter er julenissens strikse sekretær og må nok sies å være skurken i «Snøfall». Likevel er det vanskelig å mislike ham på ordentlig, og så er han morsom enten han vil eller ei.

Vidar Magnussen er fra Bergen og teaterutdannet i England. Han er et kjent navn spesielt innen underholdning og humor, med suksess i NRK-seriene «Side om side» og Underholdnings­avdelingen. I 2014 spilte han i kinofilmen «Her er Harold» og fikk samme år Heddapris for tittelrollen i musikalen «Shockheaded Peter» på Det Norske Teatret, et stykke som også vant komiprisen for årets sceneforestilling. Han har selv vært programleder for Komiprisen i 2014 og 2015.

Snøfall
Foto: Jon Anton Brekne / NRK

Hjerterud lager verdens beste boller og har Snøfalls varmeste stue. Hun var bestevenn med sønnen til Julius, og hun har nærmest vokst opp hjemme hos ham. Nå er hun den Julius kan snakke med om alt.

Iselin Skjævesland Shumba er fra Kristiansand og utdannet ved Statens Teaterhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Michael Chekhov Institute Acting Techniques i New York. Hun har spilt i NRK-seriene «Dumpa», «Sofia Flux» og «Adventslekene», og i kortfilmen «Oslo Traffic». Hun var politibetjent i Lilyhammer sesong 2 og Michelle i VGTV-serien«Sammen». For tiden spiller hun tjenestejenta Petrine i juleklassikeren «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret.

Klikk her for full rolle- og teamliste