Hopp til innhold
Info fra NRK

Slik blir VM i snøsport på NRK

Vi følger hvert eneste stavtak når Birgit Skarstein, Jesper Saltvik Pedersen og de andre stjernene skal i aksjon på Lillehammer under verdens første VM i snøsport for parautøvere i januar 2022.

VM i snøsport for parautøvere 2022 (Lillehammer 2021)

Langrennsutøver Birgit Skarstein er blant de som skal kjempe om pallplassering i VM på Lillehammer mellom 12. og 23. januar.

Foto: Gisle Johnsen / Snøsport-VM

Om kort tid skrives det idrettshistorie i Norge når verdens første VM i snøsport for parautøvere arrangeres på Lillehammer fra 12. til 23. januar 2022.

Utøvere fra 45 nasjoner skal konkurrere i alpint, langrenn, skiskyting og snøbrett i det største mesterskapet av sitt slag på norsk jord siden Paralympics på Lillehammer i 1994.

Mesterskapet skulle opprinnelig startet 6. februar 2021, men ble utsatt med et år på grunn av covid-situasjonen lokalt og internasjonalt i fjor vinter.

Norske medaljehåp

Også i vinteridretten for parautøvere har Norge sterke medaljekandidater blant landslagsutøverne.

Blir det VM-gull på alpinisten Jesper Saltvik Pedersen? Kan OL- og VM-helten Birgit Skarstein imponere med nok en medalje i sittende langrenn? Og hva med Vilde Nilsen, skal hun beholde tronen i stående langrenn etter at hun tok fire gullmedaljer under Para-VM på ski 2019?

Vi er stolte av å kunne sende fra tidenes para-VM på hjemmebane. Der skal verdens beste parautøvere kjempe om edelt metall i flere av grenene. Det blir ekstra spennende å følge våre egne store talenter gjennom mesterskapet, så her er det bare å benke seg foran radioen, TV-en eller følge med på nett, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

Direkte fra løypa

NRK skal produsere nærmere 90 timer fra mesterskapet og NRKs produsent for snøsport-VM, Yngvill Imerslund er stolt over å være med på å løfte dette store arrangementet fram, som det første i sitt slag.

– Vi gleder oss stort til å formidle de store øyeblikkene til det norske publikum, men også til å produsere sendingene for det internasjonale publikumet. NRK sender over 80 medarbeidere til Lillehammer under mesterskapet, så nå håper vi å samle seere over hele verden rundt mesterskapet, i alle kanaler og på alle plattformer, sier hun.

Fra mesterskapet er i gang skal NRK Sports profiler Susann Michaelsen, Frode Søreide og Jørn Lien rapportere direkte fra rennene og ta pulsen på stemningen ute i felt.

I tillegg blir det seks korte magasin-sendinger på kvelden som oppsummerer dagens resultater og gir deg høydepunkter, intervjuer og reportasjer.

Livereportere:

Susann Michaelsen (Hafjell)

Frode Søreide (Birkebeineren)

Jørn Lien (snøbrett, Hafjell pluss Libero)

Kommentatorer:

Ingrid Sørli Glomnes (skiskyting og snøbrett)

Ole Kristian Stoltenberg (alpine grener)

Pål Thomassen (langrenn)

Eksperter:

Christina Vukicevic Demidov (i mixed zone med live-reporterne)

Stian Sivertzen (snøbrett)

Beate Cathrin Haugen (alpine grener)

Håkon Olsrud (langrenn/skiskyting)

Se hele programmet for VM i snøsport for parautøvere på de offisielle sidene for «Lillehammer 2021».

VM i snøsport i andre NRK-flater:

Også på radiokanalen NRK Sport får lytterne direktesendinger og oppdateringer fra VM i snøsport.

På nrk.no/sport får du løpende resultater gjennom dagen og kan dessuten bli bedre kjent med flere av de norske utøverne gjennom mesterskapet.

Og mens du venter på første stavtak i mesterskapet, kan du lade opp med ny sesong av publikumssuksessen Kjendis-VM som for anledningen tar for seg noen av paraidrettens vintergrener.

Denne gangen er det nemlig alpint for synshemmede, langrennspigging, sitski alpint og skiskyting for blinde som kjendis-deltakerne skal få brynt seg på.

Kjendis-VM 2022: Sitski alpint

Victoria Nadine, Ida Nysæther Rasch og Daniel Kvammen er blant kjendisene som blir utsatt for en bratt læringskurve når de blir utfordret av Jesper Saltvik Pedersen i årets Kjendis-VM.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK