NRK Meny
Normal

Sirkusseilerne (1:5)

Uke 46 NRK1 onsdag 12. november kl. 22.20

Fem unge menn bestemmer seg for å seile fra Hellas til Haiti. De har ingen erfaring med seiling, men de er gode på sirkus og gateteater.

Sirkusseilerne

Fire av fem sirkusseilere: f.v 'Madam' Andreas Strand Renberg, 'Mekaniker' Manuel Quemizet,'Capitan' Jacob Emil Klingen Borg og 'Matros' Daniel Klingen Borg.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Sirkusseilerne

Sirkusseilerne drar av gårde i en rusten, liten seilskute som til stadighet bryter sammen. F.v: Daniel, Andreas, Manuel og Igor.

Foto: Zirk Mir / Zirk Mir

Sirkusseilerne drar av gårde i en rusten liten seilskute som til stadighet bryter sammen, og de finansierer turen med forestillinger og gatemusikk underveis. TV-serien "Sirkusseilerne" er basert på deres egne opptak av den strabasiøse reisen.

Det starter med at fire norske menn og en franskmann i 20-årene har en stor drøm om å spille gateteater rundt omkring i verden.

En av drømmene er å spille gratis for barn i Afrika. De vil nå ut med sine filantropiske verdier og underholde barn og voksne som aldri har opplevd sirkus før.

De er alle utdannede sirkusartister og musikere. Tre av dem har gått på sirksusskolen i Moskva og sirkus/artistskolen i København. I tillegg har de flere års erfaring med gateteater og musikk. Men seiling har de svært lite erfaring med.

Bil og tog er uaktuelt og flyreiser rundt i Afrika har de ikke råd til. Russebuss-ideen blir også fort skrinlagt. Det må bli sjøveien. Norge er jo en sjøfarende nasjon.

Sammen drar de til Hellas for å kjøpe en seilbåt. Planen er å gjøre den i stand og bare legge ut på seiltur. Å lære seg å seile, kan de gjøre underveis.

Dette er starten på en gripende, naken og rå historie om fem unge menn som har dokumentert sitt eget eventyr, over tre kontinenter på tre hav, med sitt eget kamera og uten en tanke på at det er kult, heftig eller særlig viktig å være på TV.

De har ganske enkelt bare gjort det. Og sånn har det vært under hele reisen. De bare gjør det.