Nytt år, nye NRK-program

Det nye året byr på nye muligheter og NRK byr på nye favorittprogram. Humorserien Allerud VGS, dramaserien 22. juli og livsstilsprogrammet Line fikser maten er blant de nye programmene som har premiere på nyåret. Melodi Grand Prix fyller 60 år, og du får også se nye sesonger av Mesternes mester og Datoen.

Allerud VGS

Allerud VGS er blant de nye seriene du kan se i januar

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Allerud VGS

Make Allerud Great Again! I den flunka nye humorserien Allerud VGS spiller Christian Skolmen den hardt pressede rektoren på en videregående skole med dårlige resultater, vinglete ledelse, ukonsentrerte lærere og lave søkertall. Hva skal til for å snu trenden? Med blant andre John Brungot, Herman Flesvig, Lisa Tønne, Christian Skolmen og Selome Emnetu.

Allerud VGS

Christian Skolmen som rektoren mellom barken og veden

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Premiere i NRKTV 10. januar og på NRK1 11. januar kl. 21.30

Pressekontakt: Linda Reistad

Sånn er Norge

Harald har satt seg fore å komme til bunns i hvorfor vi nordmenn er så rike, hvorfor så få av oss tror på Gud, og hvorfor vi er så likestilte. Pluss en hel del andre mysterier. Det han fant ut var totalt nytt og overraskende for ham. «Sånn er Norge» er en tv-serie om alt Harald har oppdaget om det forunderlige landet Norge, verdens mest vellykkede samfunn.

Harald Eia i "Sånn er Norge"

Harald er tilbake på fjernsynet i NRK

Foto: Torgeir Ferdinand Nygård/Feelgood/NRK

Premiere på NRK1 og i NRK TV i slutten av januar

Pressekontakt: Tonje Bergmo

Line fikser maten

Våre matvaner er én av årsakene til at kloden lider, og nå er det på høy tid å se på nye løsninger for å få bukt med overforbruket. Line Elvsåshagen viser oss hva som skjer med planeten vår om dagens praksis opprettholdes, og hvordan vi bør, og ikke bør spise i fremtiden.

Line Elvsåshagen

Spis grønnsakene dine!

Foto: Angelica Hovland/NRK P3

Premiere på NRK1 og i NRK TV i januar

Pressekontakt: Nan Kristine Myhre

Mesternes mester

Beinhard konkurranse, gode samtaler og nervepirrende nattester: Dag Erik Pedersen inviterer deg tilbake til sydligere strøk når Mesternes mester sesong 11 har premiere.

Deltakere, Mesternes mester, sesong 11

Bak f.v.: Margaret Knutson Aase (jiu-jitsu), Madeleine Enersen Hellerød (dans), Ingvill Måkestad Bovim (friidrett), Magnus Moan (kombinert), Emil Hegle Svendsen (skiskyting), Vidar Riseth (fotball). Foran f.v.: Kari Mette Johansen (håndball), Odd-Bjørn Hjelmeset (langrenn), Kjersti Buaas (snowboard), Eirik Verås Larsen (padling).

Foto: Stipe Surac/NRK

Sesongpremiere på NRK1 og i NRK TV onsdag 1. januar kl. 20.05 (NB: Påfølgende episoder sendes fredager fra 3. januar til samme tidspunkt).

Pressekontakt: Helene Amlie

Datoen

Tre mennesker født på nøyaktig samme dag. Født inn i samme land og i samme tid, likevel skal livene deres ta helt ulike retninger. Tre livsløp som flettes sammen av små og store historiske hendelser. Kanskje kan disse tre menneskenes liv fortelle noe om oss alle? Sven Nordin, Gunhild Stordalen, Siv Jensen og Ada Hegerberg er blant dem som skal åpne fotoalbumet fra barndommen denne sesongen.

Tre mennesker født på samme dag. Tre liv som tar ulike retninger og flettes sammen av små og store hendelser i historien som handler om oss alle.

Tre mennesker født på samme dag. Tre liv som tar ulike retninger og flettes sammen av små og store hendelser i historien som handler om oss alle.

Sesongpremiere på NRK1 og i NRK TV 1. januar. Kl. 21.15.

Pressekontakt: Nan Kristin Myhre

Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix fyller 60 år, og det skal selvsagt feires! Konkurransen utvides med 25 artister fra hele landet, og det skal arrangeres fem direktesendte landsdelsfinaler, før det hele kulminerer med en storstilt jubileumsfinale i Trondheim Spektrum i februar. Musikkonkurransen ledes med stødig hånd av Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase

Dette trekløveret skal lede MGP-sendingene på nyåret

Foto: NRK

MGP sendes på NRK1 og i NRK TV lørdag 11. januar kl. 19.50.

Pressekontakt: Camilla Sand

Idrettsgalla

2019 var et spektakulært år for norsk idrett, og det skal selvsagt ikke gå upåaktet hen. Priser skal deles ut og stjerner skal hylles – Idrettsgallaen 2020 står på trappene. Nicolay Ramm og Birgit Skarstein leder showet, og direktesendingen ser du på NRK1 og NRK TV.

Idrettsgalla 2020

Birgit Skarstein og Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen 2020 på Hamar.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Sendes direkte på NRK1 og i NRK TV lørdag 4. januar kl. 19.55.

Pressekontakt: Helene Amlie

Fra bølle til bestevenn

Hundetrener Maren Teien Rørvik, kjent fra «Superhundene», er tilbake med en helt ny serie. Nå skal hun hjelpe seks fortvilte hundeeiere som ikke får sine firbeinte venner til å fungere i hverdagen. Vil godbiter, masse ros og gode råd fra Maren få dem på rett spor?

Fra bølle til bestevenn

Maren og en bestevenn

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Premiere på NRK1 og i NRK TV torsdag 9. januar kl. 20.00.

Pressekontakt: Helene Amlie

22. juli

De tok imot de skadde. De trøstet de etterlatte. De prøvde å forstå. «22. juli» forteller historien om dem som var på jobb da terroren rammet Norge 22. juli 2011. I serien følger vi fem hovedkarakterer, og gjennom det de opplever, ser, tenker og gjør, fortelles en historie om mennesker, samfunn, systemer, verdier, valg og dilemmaer. En historie om oss.

De tok imot de skadde. De trøstet de etterlatte. De prøvde å forstå. Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge.

I dramaserien «22. juli» møter vi dem som var på jobb under og etter terrorhendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Premiere på NRK1 og i NRK TV søndag 5. januar kl. 21.30.

Pressekontakt: Marianne Skøien

Avkledd

Jenny Skavlan elsker klær og er selv en av Norges største moteinfluencere. Med eksperimenter, rare påfunn og nysgjerrighet avkler hun hvorfor vi kler oss som vi gjør og hvem som bestemmer hva vi har lyst på og fyller garderobene våre med.

Jenny Skavlan
Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

Premiere på NRK1 og i NRK TV i februar.

Pressekontakt: Janina Mosti

Maestro

Live, stort og spektakulært: Maestro er tilbake i ny drakt! Åtte personer, kjent for alt annet enn å dirigere, skal lede 54 topptrente musikere i Kringkastingsorkesteret. I hver episode stemmer publikum og KORK ut en av deltakerne, og vinneren som står igjen til slutt får tittelen Maestro. Vidar Magnussen, Silya Nymoen, Admiral P og Anne Marie Ottesen er blant dem som skal svinge dirigentpinnen og Mikkel Niva er programleder.

Deltakere i Maestro 2020

Disse åtte skal svinge dirigentstaven i 2020

Foto: Geir Egil Skog / NRK

Sesongpremiere på NRK1 og i NRK TV 5. januar kl. 20.15

Pressekontakt: Linda Reistad

Search party

Dory blir helt opphengt i å finne ut av hva som har skjedd når Chantal – en jente hun omtrent ikke vet hvem er blir meldt savnet. Brått blir alle vennene hennes også blandet inn i «etterforskningen». Amerikansk dramakomedie fra 2016.

Hele sesong 1 blir tilgjengelige i NRK TV 1. januar 2020.

Ufordragelege, unge vaksne leiker detektiv. Amerikansk dramakomedie.

Ufordragelige detektiver.

A place to call home

Året er 1953, og Sarah reiser tilbake til Australia etter å ha oppholdt seg i Europa i over 20 år. Gjennom jobben som sykepleier, treffer Sarah den innflytelsesrike og velstående familien Bligh, og kommer med det også over en skandaløs familiehemmelighet. Sesong 1 og sesong 2 sendes denne våren på NRK1 og i NRK TV.

Premiere på NRK1 og i NRK TV i januar.

Klodenes kamp

Storstilt BBC-produksjon, basert på sci-fi-klassikeren av Herbert George Wells roman fra 1898. Klodenes kamp utspiller seg i Edvardiansk tid i England, der nyetablerte George og Amy må sette både samboerskap og fremtidsplaner på vent når en utenomjordisk fiende tilsynelatende ønsker å utslette menneskeheten.

Premiere på NRK1 og i NRK TV i januar.

Tynn is

Ny og særdeles aktuell spenningsserie med utgangspunkt i klimautfordringene. Et forskningsfartøy angripes utenfor Grønland samtidig som Arktisk råd forsøker å lande en avtale som vil forby miljøskadelig oljeboring i regionen. Lena Endre, Bianca Kronlöf og Alexander Karim i hovedrollene.

Premiere på NRK1 og i NRK TV i januar/februar.