Hopp til innhold
Info fra NRK

Premiere 1. september: Latterlig politikk

I september er det stortingsvalg. Nå skal ni komikere hjelpe seere med å forstå forskjellen mellom partiene.

Latterlig politikk

Dette er de ni komikerne som stiller til politisk debatt i «Latterlig politikk»

Foto: NRK / NRK

Onsdag den 1. september har NRK P3-programmet «Latterlig politikk» premiere på NRK. I tre episoder får ni komikere utdelt hvert sitt politisk parti. De får også en mentor fra hvert parti, som skal hjelpe de med å forstå politikken.

9. september møtes komikerne i en direktesendt debatt på NRK1, hvor de skal forsvare partiet de har blitt tildelt.

I programmet får seerne bli med på prosessen med å komme bak fasaden til de ulike partiene. Komikerne blir med rundt i landet på valgkamp, er på debatt-trening og møter velgerne - for å prøve å sette seg inn i partiet og for å finne sin strategi for å vinne debatten. Debatten ledes av NRK-journalist og programleder Sigrid Sollund.

– Endel synes at politiske debatter kan bli forutsigbare - det blir garantert ikke denne. Jeg gleder meg veldig og gruer meg litt og er veldig spent på hvordan komikerne vil forsvare partiene de har fått tildelt, sier Sollund.

Disse er de medvirkende:

Sofie Frøysaa, Høyre med mentor Henrik Asheim
Amalie Stuve, KrF med mentor Tore Storehaug
Hani Hussein, Ap med mentor Kamzy Gunaratnam
Tamanna Agnihotri, SV med mentor Freddy André Øvstegård
Galvan Mehidi, MDG med mentor Hulda Holtvedt
Jonas Lihaug Fredriksen, Venstre med mentor Guri Melby
Markus Gaupås Johansen, Frp med mentor Bård Hoksrud
Mert Arslan, Senterpartiet med mentor Sandra Borch
Halvor Johansson, Rødt med mentor Mimir Kristjansson

Under den direktesendte debatten 9. september vil en vinner bli kåret, gjennom avstemming på p3.no. Hvem av komikerne er den beste representanten for sitt parti?

For unge velgere

«Latterlig politikk» er en del av valgsatsningen fra NRK P3. Jorunn Ingelin Solberg er prosjektleder. Hun håper at seere vil synes at programmet både er lærerikt og underholdende;

– Komikerne stiller alle de «dumme» spørsmålene som målgruppa lurer på, og prøver sitt beste å forstå partiet sitt. Forhåpentligvis kan gjøre det litt enklere å se forskjellen på partiene og gi unge velgere mer politisk selvtillit slik at de kan bruke stemmeretten den 13. september.

De tre første episodene av «Latterlig politikk» publiseres kl. 18:00 den 1. september i strømmetjenesten NRK TV. Samme kveld blir også de to første episodene sendt på NRK1.

Den direktesendte debatten sendes lørdag 9. september kl. 22:00 på NRK1.