Poldark (1:8)

Uke 36 NRK1 søndag 6. september kl. 21.10

Det er 1783, og Ross Poldark vender tilbake til England fra Amerika. Han finner livet sitt i ruiner: Faren er død, hjemmet ødelagt og hans kjæreste er forlovet med en annen.

Poldark

Ross Poldark, som spilles av Aidan Turner, ser frem til å komme hjem til Cornwall, men ingenting er slik han har drømt om.

Foto: ITV Global Entertainment

Ross har kjempet i den amerikanske uavhengighetskrigen. Såret og utslitt vender han tilbake til sitt elskede Cornwall. Men alt er forandret. Eiendommene og gruvene hans ligger i ruiner. Kjæresten Elizabeth har forlovet seg med Ross’ velstående fetter. Ross kjenner seg sviktet.

Poldark

Ross (Aidan Turner) vil hjelpe fattigjenta Demelza (Eleanor Tomlinson) og ansetter henne som hushjelp.

Foto: ITV Global Entertainment

Når Elizabeth gjør det klart at hun ikke har noen følelser for ham lenger, ønsker Ross å forlate hjemstedet.

Samtidig har Ross bestemt seg for å ta vare på fattigjenta Demelza. En dag dukker Demelzas voldelige far opp for å tvinge datteren med seg hjem. Med seg har han en gjeng brutale kjeltringer som er ivrige etter å slåss. Gruvearbeiderne støtter Ross mot den voldelige gjengen. Dette får Ross til å innse at han hører hjemme i Cornwall, blant sine venner. Han bestemmer seg for å bygge opp livet sitt. På veien får han nye fiender og opplever kjærlighet på nytt.

Poldark

Ross vender tilbake til Cornwall hvor innbyggerne sliter med fattigdom og arbeidsledighet.

Foto: ITV Global Entertainment

Poldark er en historisk familiesaga som bygger på Winston Grahams romaner. Serien er full av lidenskap, skjønnhet og dramatikk, med det storslagne og fengslende kystlandskapet i Cornwall som bakteppe.

Poldark

Livet til fattigjenta Demelza, som spilles av Eleanor Tomlinson, tar en ny vending når hun møter Ross Poldark.

Foto: ITV Global Entertainment