Hopp til innhold

Podkast: Da jeg ble meg

Noen øyeblikk i livet får større betydning enn andre, fordi de blir en viktig del av historien om hvem du er. Under ramadan forteller unge norske muslimer om livshendelsene som har formet dem som mennesker.

Mellom oss: Da jeg ble meg.

Komikeren Jonis Josef er forteller historien om hvordan ønsket om drømmegenseren ble til et av de viktigste øyeblikkene i livet som skulle definere ham som person.

Foto: Ole Kaland / NRK

I podkastserien «Da jeg ble meg» deler flere kjente unge muslimer viktige øyeblikk fra sine liv som mange vil kjenne seg igjen i.

Mellom 7. april og 12. mai kan du blant andre høre Jonis Josef, Adam Ezzari og Iman Meskini fortelle om hendelser fra sine liv som har gjort dem til den personen de er i dag.

Serien er inspirert av den amerikanske podkastserien «Tell them I am» fra 2019 der 22 forskjellige muslimer fortalte om hendelser de mente hadde definert dem for resten av livet.

Totalt publiseres sju episoder hver onsdag fram mot id hver i appen NRK Radio som en del av podkasten «Mellom oss».

Episode 1: Jonis Josef

Podkasten: Da jeg ble meg. Jonis Josef
Foto: Ole Kaland / NRK

Komiker Jonis Josef er kjent fra NRK P3s radioprogram «Karakter» og TV-serien «Kongen av Gulset.»

Som 13-åring drømmer han om å bli den stolte eier av en Adidas-genser. Han maser og maser, men det fins ikke penger til sånt, sier mora. Men så kommer mora hjem fra ferie i England med en myk pakke til Jonis. Han pakker opp. Der ligger genseren! Nesten.

Tilgjengelig i appen NRK Radio fra 7. april.

Episode 2: Fatima Almanea

Podkasten: Da jeg ble meg. Fatima Almanea.
Foto: Vegard Blakstad / NRK

Samfunnsdebattanten og spaltisten Fatima Almanea hadde jobbet hardt for å komme inn på legestudiet. Familien hadde helt klart store forventninger om at legeyrket var målet for Fatima.

Men da hun skulle fylle ut søknaden til høyere utdanning, kjente hun at legedrømmen var helt feil. Øyeblikket foran PC-en da hun bestemte seg for å søke noe helt annet snudde opp ned på livet hun hadde sett for seg.

Tilgjengelig i appen NRK Radio fra 7. april.

Episode 3: Adam Ezzari

Podkasten: Da jeg ble meg. Adam Ezzari.
Foto: Anders Leines / NRK

Artist og «SKAM»-skuespiller Adam Ezzari tar oss med tilbake til øyeblikket der han skrev låta som førte til at han ble oppringt av NRK P3.

På gutterommet sitter Adam og plunker på gitaren. Plutselig ramler en låt ned i hodet på ham. Mora hans roper at det er middag, men Adam har ikke tid. For det er i dette øyeblikket han blir musiker.

Tilgjengelig fra 14. april.

Episode 4: Iman Meskini

Podkasten: Da jeg ble meg. Iman Meskini.
Foto: Anders Leines / NRK

Iman Meskini, kanskje mest kjent som Sana i TV-serien «SKAM», var klar for ny basketkamp da dommeren nekta henne å spille fordi hun hadde hijab. Med støtte fra moren sin fikk hun endret reglene for bruk av hodeplagg i idretten.

Tilgjengelig fra 21. april.