Informasjon fra NRK

På tro og Are. Sesongpremiere!

Uke 44 NRK1 søndag 5. november kl 22.35

I sesong 3 av livssynsserien «På tro og Are» starter programleder Are Sende Osen sin egen religion. Hvorfor i all verden?

Are Sende Osen er blitt profet

De kjente religionene har fått en ny konkurrent: Are Sende Osen er blitt profet

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

I årevis har programleder Are Sende Osen reist landet rundt til forskjellige religiøse miljøer. Han har besøkt jøder, muslimer, scientologer, Jehovas Vitner, katolske munker og mormonere.

Are har møtt mange hyggelige mennesker, men føler at ingen av religionene passer for ham. Han mener at de er gammeldagse og utdaterte, og at de setter urimelige og uoppnåelige krav til følgerne sine.

Det finnes likevel positive trekk ved enhver religion, noe Are tar med seg når han skaper en ny religion for et nytt årtusen: Stjernestøvets søskenbarn.

Ares religion har allerede fått over 1500 registrerte medlemmer og beveger seg oppover på listen over Norges største trossamfunn. Her kan kvinner snakke i forsamlinger, menigheten kan spise både ku, gris og reker, og man trenger verken dekke seg til eller tilbe et symbol. Men Are kan heller ikke love et liv etter døden; sentralt i hans tro står det at livet er her og nå - det er ikke en forsmak på noe bedre som skal komme etterpå.

Gjennom serien følger vi Ares vei som profet og religionsstifter fra den spede begynnelsen til han arrangerer en stor fest for medlemmene sine. Men som andre religionsstiftere oppdager også Are Sende Osen at det å starte sin egen religion er en humpete og farefull ferd.

Det er ingen enkel sak å være profet i eget land.