Hopp til innhold
Info fra NRK

Nesten voksen (1:8) – Premiere!

Uke 1 NRK1 lørdag 6. januar kl. 20.55

En vennegjeng i 30-årene som har fått voksenlivet kasta på seg - det er temaet for NRKs nye sitcom «Nesten voksen».

Familiebilde. Tre barn og og to voksne

NESTEN VOKSEN: Her en av familiene som er med i serien. Fra venstre Camilla (Jenny Skavlan), samboer med Thomas (Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad). Til sammen har de barna: Trym (Noah Gylver), Magnus (Sophus Magnus Strømstad Tangerås) og Lykke (Frida Torkildsby).

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Serien følger tre venninner fra folkehøyskolen, Ida (Kjersti Tveterås), Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve) idet de snubler inn i 30-årene. Den ene er nybakt mamma, den andre nybakt bonusmamma og den tredje er singel.

Fra å være frie og ubekymrede må de tre må plutselig sjonglere småbarnsliv og karriere, stebarn og et stadig mer hektisk sjekkemarked i dagens Oslo.

Der én bekymrer seg for at det er for lite romantikk i hverdagen, er en annen desperat etter alenetid.

Når er tiden inne for å innse at man er blitt voksen?

Tre damer står tett ved siden av hverandre

VENNINNER FRA FOLKEHØYSKOLEN: Ida (Kjersti Tveterås), Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve). Tre venninner fra folkehøyskolen på veg inn i voksenlivet.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Karakterene

IDA (Kjersti Tveterås)

Ida er en varm, kreativ og entusiastisk kvinne som akkurat har blitt mor. Hennes store skrekk er å bli satt, og hennes romantiske forestillinger om livet krasjer ofte med samboerens.

Kvinne i gul jakke holder barn, mann med blå skjorte og briller holder rundt henne

NYBAKTE FORELDRE: Kjersti Tveterås spiller Ida, Mattis Herman Nyquist spiller Espen Babyen spilles av Anna

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESPEN (Mattis Herman Nyquist)

Samboer med Ida, som han har vært sammen siden Folkehøgskolen. Espen er en rasjonell, samvittighetsfull og noe regelbundet mann. Han elsker rutiner og er ofte oppgitt over samboeren og ikke minst over svogeren Truls.

Smilende mann i burgunder genser og lue

TAR LIVET SOM DET KOMMER: Hans Olav Brenner spiller den kreative, single Truls.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

TRULS (Hans Olav Brenner)

Truls er en fri sjel, en sjarmerende livsnyter som tar livet som det kommer. Han har mange prosjekter på gang, men lite gjennomføringskraft og ender ofte med å snylte på andre. Bor hos Ida og Espen på ubestemt tid.

SIRI (Renate Reinsve)

Siri er hardtarbeidende, intelligent, ambisiøs og en anelse nevrotisk. Ifølge tiårsplanen til Siri er det på tide å finne en mann. Dater mye, men er usikker på hva hun egentlig ser etter.

CAMILLA (Jenny Skavlan)

Camilla er tøff, direkte og en anelse bortskjemt. Hun har et sterkt konkurranseinstinkt og kan være litt barnslig. Camilla har nylig flyttet inn med Thomas og prøver å finne sin rolle som stemor.

THOMAS (Nils Jørgen Kaalstad)

Akkurat flyttet inn med Camilla, som han har vært sammen med noen måneder. Thomas er sosial, trivelig og noe selvopptatt. Han er en anelse konfliktsky, noe som ikke alltid er så lett med en konfronterende samboer.