Informasjon fra NRK

Ny sesong: Kjendis-VM

Siste episoder i NRK TV fra 24. februar: Det blir nerver, høy temperatur, rasende mennesker og rørende lagsamarbeid når 20 av Norges største kjendiser samles for å konkurrere i alpint, skiskyting, hopp og langrenn.

Programleder Emil Gukild og Adelina Ibishi fra P3.

NRK-sportens programleder Emil Gukild får med seg NRK P3s Adelina Ibishi på laget i langrennskonkurransen i årets Kjendis-VM.

Foto: Noah Spange / NRK

Det er klart for sesong 2 av fjorårets store suksess der landets største kjendiser må til pers og avdekke sine sportsferdigheter.

I år tar det helt av når sesongens kjendisdeltakere blir satt på prøve i grenene alpint, skiskyting, hopp og langrenn, med tidligere verdensmestre og NRK-eksperter som mentorer.

I løpet av fire episoder skal et NRK Sport-lag konkurrere mot to nye lag, bestående av to duoer i hvert program.

Startskuddet for Kjendis-VM 2021 går fredag 5. februar i NRK TV, mens første episode kommer på skjermen den påfølgende uka på NRK1.

Må forsvare NRKs ære

Mens Emil Gukild i fjorårets sesong kun var programleder, blir han i år kastet til ulvene når medprogramleder Ida Nysæter Rasch tvinger ham til å forsvare NRKs ære sammen med andre NRK-kjendiser, men mot resten av Kjendis-Norge.

– Kjendis-VM var jo en gyllen anledning til å teste om Emil har grunn til å virke så eplekjekk som han kan framstå som. Jeg syntes det var helt riktig at han fikk kjent litt på det presset, sier Rasch med glimt i øyet.

Og Gukild innrømmer glatt at han fikk testet sin egen selvsikkerhet i årets Kjendis-VM.

– Det var overraskende nervepirrende å konkurrere foran kameraene. Kjendiser som Erik Follestad, Vita og Wanda og Thomas Hayes hater å tape, og kjendis-deltakerne går helt ut av seg selv i glede, utmattelse, sinne og en haug med andre sterke følelser, sier han.

Programlederen er glad for at han fikk hjelp fra et kyndig ekspertkorps i opplæringen, uten at det førte til at han unngikk nervøsiteten.

– Det er klart man blir nervøs når man skal kjøre slalåmporter foran Kjetil André Aamodt og skyte foran Emil Hegle Svendsen. Og jeg var sikker på at jeg skulle dø da jeg satte utfor hoppbakken. Heldigvis hadde jeg med meg Jonis Josef; den nye Bjørn Wirkola, ler Gukild.

«Team Petter og Vendela» og «Team God kveld Norge».

«Team Petter og Vendela» og «Team God kveld Norge» er to av kjendis-teamene som utfordrer Emil Gukild og hans NRK-lag.

Foto: Noah Spange / NRK

Disse lagene møtes i årets Kjendis-VM:

Alpint:

Emil Gukild og Silje Nordnes danner NRK-laget som møter «Team Influencers» med Agnete «Agnetesh» Husebye og Vegard Harm og «Team Spårtsklubben» med Ida Fladen og Erik Follestad.

Kjetil A. Aamodt er mentor/coach.

Skiskyting:

Emil Gukild og Tete Lidbom danner NRK-laget som møter «Team ABSOLUTT hele kulturspennet» med Hans Olav Brenner og Grunde Myhrer og «Team Vita og Wanda» med Vita og Wanda Mashadi.

Emil Hegle Svendsen er mentor/coach.

Langrenn:

Emil Gukild og Adelina Ibishi danner NRK-laget som møter «Team Petter og Vendela» med Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom og «Team God kveld Norge» med Niklas Baarli og Marte Bratberg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er mentor/coach.

Hopp:

Emil Gukild og Jonis Josef danner NRK-laget som møter «Team Pikenes Jens» med Thomas Hayes og Vidar Villa og «Team Afterski» med Staysman og TIX.

Anders Jacobsen er mentor/coach.