Hopp til innhold
Info fra NRK

«Hos Peder» er tilbake

Uke 33, mandag 12. august

I høstens sesong av «Hos Peder» har psykolog Peder Kjøs møtt både par og enkeltindivider med ulike utfordringer.

Mann ser på to mennesker, som vi kun ser bakhodene på

GIR ET INNBLIKK I ANDRES LIV: I sesong to av «Hos Peder» møter vi også par som går i terapi. De første vi får møte er småbarnsforeldrene Therese og Alexander. Her ser vi dem og psykolog Peder Kjøs.

Foto: Andris søndrol Visdal / Anti/NRK

Therese og Alexander lurer på om den en gang så store kjærligheten er i ferd med å drukne i bleier, barnehyl og søvnløse netter. Marit sliter med overspising og kredittkortgjeld, og Morten er nyskilt og uten venner i en ny by. Han trenger en ny kurs for livet sitt.

Alle har de jevnlig møtt opp til terapitimer hos psykolog Peder Kjøs for å få hjelp, også for å hjelpe andre. Deltakerne håper publikum i samme situasjon skjønner at de ikke er alene.

En kvinne og en mann ser hver sin veg

FØRSTEPAR UT: Therese og Alexander er småbarnsforeldre og sliter med forholdet. I podkasten «Hos Peder» får vi et innblikk i hva som er vanskelig og hvordan de kan komme seg ut av det.

Foto: Andris søndrol Visdal / Anti/NRK

Forskjellen fra forrige sesong er at også par er med, og de første deltakerne publikum får bli kjent med er nettopp Therese og Alexander.

– Det som er spennende med parterapi er at vi får oppleve samspillet mellom to som lever sammen. Vi får ikke bare fortellingen om hvordan de har det hjemme, vi får høre selve samspillet, her og nå. Vi kommer veldig tett på det livet de lever og forsøkene deres på å finne ut av det som er vanskelig, sier psykolog Peder Kjøs.

Føle seg mindre alene

Han håper at «vanlige folk» vil kjenne seg igjen i podkasten, og føle seg mindre alene om å ha det som de har det.

– For mange vil det nok være sånn at de ikke kjenner seg igjen, men tvert i mot får innblikk i liv som er annerledes enn deres eget. Begge deler er spennende og lærerikt. Jeg håper også at mange som har et vanskelig vil oppleve at terapi er mindre dramatisk og «skummelt» enn de hadde trodd, og kanskje får det dyttet de trenger for å søke hjelp selv, sier psykolog Peder Kjøs.

– I tillegg er podkasten selvfølgelig spennende og på sitt vis underholdende. Dette er underholdning med mening og dybde, mye mer levende enn noen fiksjon kan bli, synes jeg.