Informasjon fra NRK

Ny serie med Helene Sandvig: «Helene møter igjen»

Helene Sandvig får seg flere overraskelser når hun tar opp kontakten med noen av dem hun møtte da hun flyttet inn på ulike institusjoner i «Helene sjekker inn». I denne serien møter du igjen fire av dem som har satt spor i mange av oss.

Helene møter igjen
Foto: Anders Leines, NRK

Mens noen drømte om å holde seg unna rus eller kriminalitet, kjempet andre for å mestre livet med alvorlig sykdom eller skade. Hvordan gikk det egentlig da de skulle fikse livet på egen hånd? Det lurer både seerne og Helene på.

Disse møter vi igjen

Helene og Ali, "Helene møter igjen"

Ali drømte om å få seg jobb og slutte å jage etter «raske» penger. Klarte han å bryte med sitt gamle miljø?

Foto: Patrick da Silva Sæther, NRK

Vi blir med til Ali som var innsatt på Ullersmo da Helene traff han sist. Da var han bare 20 år, men nå er han blitt 24. Hvordan klarer han livet på utsida av fengsel? Har han taklet overgangen til A4-livet, eller er det vanskelig å bryte med det gamle miljøet? Helene møter Ali og får seg flere overraskelser.

Hans Christian og Helene

Hans Christian var lei av å leve et dobbeltliv der han skjulte rusproblemene og håpet at oppholdet på Trasoppklinikken ville gi ham styrken til å fortsette en rusfri hverdag på egen hånd.

Foto: Anders Leines / NRK

Siste gang Helene møtte Hans Christian var han på Trasopklinikken i Oslo i et forsøk på å bli rusfri etter flere år med hasj og alkohol. Når Helene tar kontakt tre år etter er hun spent på hva slags liv han lever i dag. Har han klart å holde seg rusfri?

I serien møter vi også Michael som ble lam i en motorsykkelulykke. Da Helene traff ham sist var han på Sunnaas sykehus for rehabilitering. Der fridde han til kjæresten Jeanin og fikk ja. Hvordan har Michael klart seg i hverdagen etter Sunnaas? Og hvordan gikk det med kjærligheten?

Helene og Sandra, "Helene møter igjen"

Vi ble kjent med Sandra da Helene sjekket inn på Dalsbergstien hus midt i Oslo.

Foto: Anders Leines, NRK

Sandra var en av de rusavhengige beboerne Helene traff da hun sjekket inn på hospits i Oslo. Den livlige kvinnen med rødfarget hår ga oss et sårt innblikk i livet som narkoman. Nå er Sandra død, men Helene vil likevel finne ut mer om Sandra og hennes siste leveår. Hun drar til Bergen og møter datteren Susanne som Sandra forlot da jenta bare var to år gammel.

Få et gjensyn med tidligere institusjoner

Gjennom de fem sesongene av «Helene sjekker inn» har Helene Sandvig portrettert livet på 21 institusjoner landet rundt.