Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK Supers temadager om funksjonsnedsettelser

– Vi tror man kan snakke med barn om absolutt alt, bare det gjøres på riktig måte. I år er det funksjonsnedsettelser som står på agendaen hos NRK Super mellom 23. og 25. januar.

Et titalls barn i fargerike klær står samlet på skipsdekk. I forgrunnen ser vi blant annet en gutt i rullestol som ser på resten av gruppen og en gutt med mobilitetsstokk for synshemmede. Alle smiler.

Nytt mannskap: Vi blir bedre kjent med (f.v.) Mahmoud, Syver, Thea Michelle, Natalia og Aksel når de mønstrer på som mannskap på SS «Christian Radich». Bak Natalia og Aksel står Noelia og Oscar.

Foto: Halkawt Sharif / NRK

Temadagene er et av NRKs viktigste verktøy for å ta tak i de tingene det er vanskelig og viktig å snakke med barn om. 

Programleder Salamatu ''Sally'' Kamara inviterer til en helt unik seilas når 13 barn og unge mellom 10 og 14 år tar over som mannskap på fullriggeren SS «Christian Radich»i en uke.

I «Et hav av muligheter» får vi se hvordan barna gjør det mulige mulig ved å vise mot og samarbeid. Felles for dem er et sterkt ønske om å dra ut på eventyr for å få nye venner og opplevelser.

De fleste barna har også en funksjonsnedsettelse som enten er synlig eller usynlig: CP, hørselshemming, synshemming, Asperger syndrom, ADHD, osv.

Sally Kamara sitter i rullestolen sin på skipsdekket og ser ut og opp mot himmelen. Hun lener den ene armen på tauverk.

«Et hav av muligheter» ble til etter en ide av NRK Super-profil Sally Kamara.

Foto: Tonje Selvåg

Kjente fjes i «Temaduellen»

Gjengen i FlippKlipp og Bremsespor møtes til en kaotisk og oppsiktsvekkende duell for å vise hvordan det er å leve med noen ulike funksjonsnedsettelser.

Åtte herlige og smilende ungdommer som står tett sammen.

Kjente profiler fra FlippKlipp og Bremsespor samles for å sette fokus på årets tema. Programleder Simen Andersen i midten.

Foto: Halkawt Sharif / NRK

Inkludering og funksjonsmangfold i undervisningen

Dette er åttende gang NRK Super har temadager om ting det er viktig og til tider vanskelig å snakke med barn om. Tidligere har tema vært religion, rasisme, skilsmisse, rus, overgrep, psykisk helse og vold.

Last ned: Hvert år skreddersyr Redd barna et undervisningsopplegg for elever fra 3. til 7. trinn til bruk i klasserommet.

Her kan du se det meste av innholdet fra NRK Supers temadager i strømmetjenesten NRK TV.