Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK-scenen

Det er snart klart for premiere på NRKs nye musikksatsing NRK-scenen. Her møter vi norske musikere som gir minikonserter fra steder som betyr noe spesielt for dem.

SKAAR - NRK-scenen

SKAAR holder konsert i Alværnbukta.

Foto: Paal Ritter Schjerven

Lørdag 1. oktober er de ti første konsertene premiereklare i NRKTV. Konsertene skal også sendes lineært på NRK1 hver lørdag før Kveldsnytt gjennom hele høsten.

Det er planlagt ukentlig publisering av nye konserter også gjennom hele 2023. I NRK-scenen møter vi etablerte artister og nye stjerneskudd i et format som er levende, unikt og nært. Artistene spiller «live» på en selvvalgt «scene» og opptrer med 3-4 låter hver.

Første artist ut lørdag 1. oktober er SKAAR. De gode barndomsminnene fra feriene ved Oslofjorden er grunnen til at Stords store popstjerne ville invitere til konsert i Alværnbukta.

Disse konsertene kan oppleves i NRKTV fra 1. oktober

Ved siden av konserten med SKAAR blir disse minikonsertene tilgjengelige i NRKTV denne lørdagen:

Odd Nordstoga

Odd Nordstoga holder sin konsert på Kampen Bistro.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Odd Nordstoga gjør en minikonsert på Kampen Bistro for å hylle Erik som booka ham første gang i Oslo, som nettopp Odd Nordstoga. Et viktig skritt i karrieren. Sendes på NRK1 8. oktober.

Jonathan Floyd og Arif, NRK-scenen

Jonathan Floyd spiller konsert i et snekkerverksted. Han har med seg Arif på en av låtene.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Etter skilsmissen hadde ikke faren til Jonathan Floyd råd til en ny leilighet, så fra Jonathan var 11 år gammel, bodde han på farens snekkerverksted. Det var der han fant musikken. Sendes på NRK1 15. oktober.

Hedvig Mollestad

Hedvig Mollestad ved sjøkanten på Nesodden.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Hedvig Mollestad, Ålesunds råeste gitarist, tar med seg sin hardtslående trio til de nye hjemtraktene på Nesodden. De spiller selvsagt ved hennes favorittelement, sjøen! Sendes på NRK1 22. oktober.

Daniela Reyes, NRK-scenen

Daniela Reyes tar oss med til hytta på Brønnøya.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Hytta på Brønnøya har vært et viktig skrivested for Daniela Reyes, og mange av låtene sine har hun spilt inn der. Hun og bandet inviterer til utekonsert. Sendes på NRK1 29. oktober.

NRK-scenen Isah

Isah på St Hanshaugen.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Artisten Isah vokste opp i Stavanger, men nå både bor og jobber han på St Hanshaugen i Oslo. Bli med ham til den vakre parken over Oslo sentrum. Sendes på NRK1 5. november.

Ellen Andrea Wang, NRK-scenen

Ellen Andrea Wang skal holde konsert i sitt gamle øvingslokale på Vålerenga.

Foto: Fahil Anweri / NRK

Hun er en stjerne i norsk jazz. Bli med Ellen Andrea Wang og bandet til hennes gamle øvingslokale: konfirmantsalen på Vålerenga. Sendes på NRK1 12. november.

Bendik Brænne, NRK-scenen (skuespillerfoajeen på National)

Bendik Brænne vender tilbake til skuespillerfoajeen på Nationaltheatret.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Som barn var Bendik Brænne ofte med pappa, skuespiller Trond Brænne, på Nationaltheatret. Han har mange gode minner, spesielt fra skuespillerfoajeen. Sendes på NRK1 19. november.

Ledfoot

Ledfoot reiste tilbake til gården til Ronni Le Tekrø for sin konsert.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Tim Scott McConnell, kjent som Ledfoot skulle spille inn album på gården til Ronni Le Tekrø på Raufoss. Der ble han ble boende i fire år. Nå er han tilbake. Sendes på NRK1 26. november.

Små Grå valgte seg en bar på Youngstorget til sin konsert. Fra venstre: Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Mai Elise Solberg

Små Grå valgte seg en bar på Youngstorget til sin konsert. Fra venstre: Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Mai Elise Solberg

Foto: Fahil Anweri / NRK

De snakker danser og synger – om hverandre. Små Grå inviterer til en konsertopplevelse langt utenom det vanlige. Sendes på NRK1 3. desember.