Hopp til innhold

Norske beefer

Homofili og religion, krenking og anmelderslakt. Dette er kjernen i noen av konfliktene norsk offentlighet har å by på. I humorserien «Norske beefer» ripper vi opp i seks av dem.

Portrett av Anders Grønneberg og TIX med grafikk

«Norske beefer»​​​​​​​ tar deg med inn bak fasaden i legendariske offentlige konflikter, konfrontasjoner og hevnaksjoner.

Grafikk: Veronica Falsen Hiis / NRK

Torsdag 15. september er det premiere på «Norske beefer» i NRK TV. Konfliktene blir fortalt av hovedpersonene selv fra hver sin side av bokseringen og akkompagneres av humoristiske dramatiseringer. Bli med på en underholdende reise i krangling og konflikthåndtering, sårbarhet og tilgivelse.

Hva var det som egentlig skjedde?

TIX, Jenny Huse, Erik Sæter og Martin "Manylandy" Hansen er noen av kjendisene som gir deg pikante detaljer og ærlige refleksjoner om de mest konfliktfylte kranglene de selv har opplevd. Hver episode tar for seg én beef, med to hovedbeefere i spissen. Vi går bak basaden og spør: Hva var det egentlig som skjedde?

TIX og Andreas Grønneberg på NRKs "Debatten" moderert av Fredrik Solvang.

Anmelderslakt, gråting på Lindmo og spising av TIX-pannebånd på direktesendt TV-debatt. Er dette beefen over alle beefer? Få et gjensyn med TIX vs Grønneberg i episode 2, «Pannestekt pannebånd».

Foto: Still fra episode 2: "Pannestekt pannebånd" / NRK

Sammen med hovedbeeferne får du også se kjente fjes som Kevin Lauren, Lars Berrum, Oskar Westerlin og Abu Hussain spille ut humoristiske dramatiseringer i et forsøk på å gjenskape de mest kaotiske og dramatiske kranglene.

Premiere på alle seks episoder torsdag 15. september i NRK TV.

Slik er episodene

Episode 1: Jesusinfluenserne

Lenge var Jesusinfluenserne de største norske stjernene på TikTok. Med sang og dans spredte de Guds ord. Da en av medlemmene kom ut av skapet, var beefen i gang.

I episode 1, «Jesusinfluenserne», spiller Calle Hellevang-Larsen (t.v) rollen som konfirmasjonspresten som frelser Mandylandy (t.h.) for sine homofile følelser.

I episode 1, «Jesusinfluenserne», spiller Calle Hellevang-Larsen (t.v) rollen som konfirmasjonspresten. Han ber med Martin "Manylandy" Hansen (t.h.) som blir frelst og derfor blir kvitt sine homofile følelser.

Foto: Still fra episode 1: "Jesusinfluenserne" / NRK

Episode 2: Pannestekt pannebånd

Er TIX en iskald mediestrateg eller en myk mann som setter psykisk helse på dagsorden? Da TIX fikk terningkast 1 for Melodi Grand Prix-låta si, gikk startskuddet for en av Norges nasjonalbeefer.

Episode 3: #Bodypositivity

Da Paradise Hotel-deltageren Erik Sæter postet et innlegg om kroppsidealet, smalt det som en molotovcocktail i kroppsdebatten. For hvem har egentlig rett til å uttale seg om kropp?

Episode 4: Grafitti-krigen

Graffitimiljøet og kollektivtransporten har alltid vært erkerivaler. På 90-tallet bestemte Oslo Sporveier seg for å kvitte seg med grafitti-problemet en gang for alle. Da var krigen i gang.

Episode 5: 4ETG-beefen

Da YouTube-kanalen 4ETG ble en suksess, luktet det svidd biff i kulissene. Seerne ante en dårlig stemning, men hva var det egentlig som foregikk?

Episode 6: Krenkekrigen

Jenny Huse er TikToks selvutnevnte talkshow-dronning. Men er hun selv skyldig i blackface? Og hva skjer når Queen Sultan vil "kansle" henne?

Jenny Huse viser fingeren til kamera.

I episode 6, «Krenkekrigen», besøker Jenny Huse Blackface-nemnda. Er hun skyldig eller ikke?

Foto: Nima Taheri / NRK